"Yunanistan'a saldırı, Avrupa'ya saldırıdır"

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, ''Siyasi ve ekonomik nedenlerle Avro bölgesine saldırıda bulunulduğunu bu çerçevede Yunanistan gibi ülkelerin de kullanıldığını'' bildirerek, ''Yunanistan'a saldırı, Avrupa'ya saldırıdır'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2010 - 12:33
Abone Ol google-news

Yunan basın - yayın organlarının haberine göre, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero ve Avrupa Merkez Bankası Jean Claude Trichet'in de katıldığı Davos Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, ''Kredi faizlerinin yükselmesine spekülasyonların neden olduğu'' değerlendirmesinde bulundu.
Papandreu, ''Kar peşinde koşanların hedeflerine ulaşmayacaklarını'' da vurguladığı konuşmasında, ''Söz konusu nedenlerle yapılan saldırılara rağmen, Yunanistan'ın son dönemde borçları için istediğinden de fazla kredi alabilmeyi başardığını, bunun da güven oyu teşkil ettiği'' yorumunu yaptı.

Yorgo Papandreu, bazı basın organlarında yer alan ''Yunanistan'ın Çin'den kredi isteyeceğine'' dair bilgileri de kesin bir dille yalanladı.

''Söz konusu söylentinin etkisinin hemen görüldüğünü'' kaydeden Papandreu, bunun ise faizlerin yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Yunan basını, Zapatero'nun Papandreu'ya ''destek olduğu'' yorumunu yaptıkları haberlerinde, ''İspanyol Başbakanı'nın Avro'ya saldırıda bulunulduğunu bunu yapanların aslında avronun varlığına karşı olanlar olduklarını söylediğine'' dikkati çektiler.

Zapatero'nun, ''Avrupa düzeyinde işbirliğinin ve koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini'' savunduğu, Papandreu'nun da bu tezi benimsediği ve ''Bu yöntemle saldırılara karşılık verilebileceğini'' vurguladığı belirtildi.

Öte yandan, Yunanistan'ın ekonomik durumuna da değinen Papandreu'nun, önceki yıllarda diğer hükümetlerin ekonomiyi iyi yönetmediklerini, gerekli önlemlerin alınmadığını ve küresel ekonomik kriz nedeniyle de durumun daha ciddi hale geldiğini söylediği, şimdi ise bu yükümlülüğün kendi hükümetine ait olduğunu vurguladığı belirtildi.

Avrupa para biriminin çok önemli olduğu söyleyen Papandreu, bunun ekonomik istikrar getirdiği ve bir tür kalkan görevi yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Papandreu, ülkede uygulamaya konulan ekonomik önlem paketine de değindiği konuşmasında, ''Biz bu programı uygulamakta kararlıyız ve Avrupa para birimi bizim kullanacağımız bir araç olacaktır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler