Yurdumdan 'kaz' kurtarma hikayesi

Sivas'ın Hafik ilçesinde derede akıntıya kapılarak bir köprünün altındaki boşluğa sıkışan kazı kurtarma çalışmaları ilginç görüntülere sahne oldu.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 08:32
Abone Ol google-news

Sivas'ın Çay Mahallesi'nde Abdulkadir Yalçın'a ait bir kaz, Hafik Gölü'nü Kızılırmak'a bağlayan Köyırmağı deresinde sürüsünden ayrıldı. Sürüden ayrılan kaz, Yalçın'ın evine yaklaşık 300 metre mesafedeki köprünün olduğu bölgede akıntıya kapılarak köprü altındaki menfezde bulunan boşlukta mahsur kaldı.

Kazın sesini duyan yurttaşlar Abdulkadir Yalçın'a durumu bildirdi. Bu aşamadan sonra mahalle sakinleri kazı bulunduğu yerden kurtarmak için ilginç yöntemlere başvurdu.
Kendi imkanlarıyla kazı kurtarmaya çalışan Yalçın, sesini duyup çıkar düşüncesiyle başka bir kaz getirip köprünün önünde suya bıraktı. Diğer kaz da suyun akıntısına kapılarak köprünün altında boşlukta kaldı.

Daha sonra Abdulkadir Yalçın'ın oğlu Mustafa Kaya Yalçın, dereye girerek yaklaşık 1,5 saat süren ''kaz kurtarma operasyonunu'' sona erdirdi. Yalçın, köprü altında mahsur kalan kazları bulundukları yerden alarak babasına teslim etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler