Yurt saldırısında 7 gözaltı

Şırnak'ın Cizre İlçesinde, Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurduna düzenlenen saldırı olayı ile ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 30.05.2011 - 12:16
Abone Ol google-news

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cizre Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 4 gün önce İdil Caddesi üzerinde izinsiz gösteri yapan bir grubun İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bulunduğu Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurduna molotofkokteyli ve taşla saldırması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda 7 kişinin gözaltına aldığını belirtti.

Saldırıda yaralanan 3 öğrencilerin durumun iyi olduğunu belirten Kaymakam Sağlam, şöyle konuştu:

''Yaralı 2 öğrenci Cizre Devlet Hastanesindeki ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer öğrenci ise şu anda Ankara'da tedavi ediliyor. Dün, üçüncü derecede oluşan yanıklardan dolayı vücudunun belli bölgelerine ameliyat yapıldı. Ancak sağlık durumu iyi. Saldırının hemen ardından olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 7 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 2'si saldırı olayına katılmış. Diğer 5 kişinin ise olayla ilgisi olduğu iddiası var. Detaylı olarak araştırılıyor.''

Yurt Müdürü İsmail Polat da, Cizre merkez ve çevre köylerinden gelen toplam 42 öğrencinin kaldığı öğrenci yurduna yapılan saldırıda Hüseyin Dursun, Mehmet Salih Kent ve Fehmi Fidan'ın yaralandığını hatırlatarak, olaydan sonra yurtta büyük çapta maddi hasar oluştuğunu bildirdi.

Saldırıda molotofkokteylinin isabet ettiği Fehmi Fidan'ın Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi sürdüğünü bildiren Polat, şunları söyledi:
''Fehmi Fidan'ın sağ ve sol kollarında, kulak memeleri, ense ve sırt bölgesinin tamamında ikinci ve üçüncü dereceden yanıklar oluşmuş. Ancak öğrencimizin hayati tehlikesi yok. 20 günlük bir tedavi sürecinden sonra taburcu edilecek. Yurda yapılan saldırı sonucu yaklaşık 5 bin lira tutarında bir hasar oluştu.

Saldırıdan sonra yurtta ikamet eden öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini devam ettirebilmesi için her türlü imkanı sağlayacağız. Ayrıca moral bozukluğu ve psikolojik sıkıntıların giderilebilmesi için sosyal aktiviteler ve geziler düzenleyip olayın unutulmasını sağlayacağız. Saldırıdan sonra Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen destek mesajları ve kınamalar bizleri sevindirdiği gibi öğrencilere de büyük bir moral oldu.''

4 gün önce İdil Caddesi üzerinde izinsiz gösteri yapan bir grubun İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bulunduğu Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurduna molotofkokteyli ve taşla saldırması sonucu, öğrencilerden Hüseyin Dursun, Mehmet Salih Kent ve Fehmi Fidan yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler