"Yurttaş Nazım" ölümünün 46. yılında anılıyor

Memleket sevdalısı, usta şair Nazım Hikmet Ran bugün, ölümünün 46. yılında, düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılıyor. Başta Nazım Hikmet Kültür Merkezi olmak üzere, bazı belediyeler ölümünün 46. yılında, Nazım'ı şiirleri, sinevizyon gösterileri ve müziklerle anacak. Nazım Hikmet ilk kez "Türk Yurttaşı" kimliğiyle anılacak

Yayınlanma: 02.06.2009 - 09:25
Abone Ol google-news

Büyük şair Nazım Hikmet Ran ölümünün 46. yılında, geçen yıllardan farklı olarak "Türk Yurttaşı" kimliğiyle anılıyor. Nazım'a, geçtiğimiz aylarda Bakanlar Kurulu kararıyla Türk yurttaşlığı hakkı geri verilmişti.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, büyük ustayı İstanbul merkez binada düzenlenecek etkinliklerle bir kez daha hatırlıyor, hatırlatıyor. Etkinlikler, Nazım'ın hayatından kesitlerin yeraldığı sinevizyon gösterimi ile saat 20.30'da başlayacak. Müzikli ve şiirli sunumun ardından, "Nazım Hikmet-Bertolt Brecht Değişme ve Değiştirme Tutkusu" adlı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ankara Şubesi ise, Nazım Hikmet'i, onun Küba gezisine ışık tutan Çağrı Kınıkoğlu'na ait belgesel film "Nazım'ın Küba Seyahati" ile anacak.

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nce hazırlanan etkinlikle Kadıköy'de anılacak. Etkinlik saat 20.00′de başlayacak. Konuşmalar, şiir, şiir-gösterimi ve müzik dinletilerinin yer alacağı etkinliğe çeşitli dallardan sanatçılar da katılacak.

 

İzmir'de Edip Akbayram, Nazım için söylecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise dünyaca tanınan usta Nazım Hikmet Ran'ı, ölümünün 46. yılında düzenleyeceği konserle anıyor. Edip Akbayram'ın sahne alacağı Nazım Hikmet'i Anma Konseri, bu akşam saat 21.00'de, Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. İzmirliler, ücretsiz davetiyelerini Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi gişesinden temin edebilecek.

 

Yurttaş Nazım anılıyor

1901 yılında Selanik'te doğan Nazım Hikmet Ran, özellikle memleket sevdası üzerine yazdığı şiirlerle ün yaptı. 1951 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile yurttaşlıktan çıkarılan Nazım Hikmet, 3 Haziran 1963 yılında Moskova'da hayatını kaybetti. Ancak büyük şair Nazım Hikmet Ran bugün, diğer yıllardan farklı olarak "Türk Yurttaşı" kimliğiyle anılıyor. Nazım'a, 58 yılın ardından geçtiğimiz aylarda Bakanlar Kurulu kararıyla, Türk yurttaşlığı hakkı geri verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler