Yüzyılın tutulması sona erdi

Yılının ilk Ay tutulması dün yaşandı. Türkiye saati ile 20.24'te Ay'ın Dünya'nın yarı gölge konisi içine girmesiyle başlayan tutulma 02.00'de sona erdi. Tam tutulma 22.22 ile 00.02 arasında, 1 saat 40 dakika sürdü. Uzmanlar bu kadar uzun süreli Ay tutulmasının en son Temmuz 2000'de yaşandığını söyledi. Türkiye'den de izlenebilen tutulmanın yüz yılın en net tutulması olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 16.06.2011 - 09:30
Abone Ol google-news

İstanbul’da tutulma hava koşullarının çok elverişli olamaması nedeniyle, tutulmadaki gümüşten turuncuya, ardından da kırmızıya dönen ayın rengi sırasıyla tam olarak görülemedi. Buna rağmen Ay tutulması izleyenlere görsel bir şölen sundu. 

Hürriyet'in haberine göre, Ay tutulması Bodrum’da havanın bulutlu ve puslu olmasına rağmen kısmen de olsa izlenebildi. Ay tutulmasını ilçede bulunan yerli ve yabancı turistler Bodrum Kalesi ve Kumbahçe sahilinden ilgi ile izledi.

Dünyanın güneş ışınlarının erişmesini engellediği bölgeye ayın girmesi sonucu oluşan tam Ay tutulmasında Ay, karanlık bölgede ilerledikçe, rengi gümüşten turuncuya, ardından da kırmızıya döndü. Malatya'da tam bu sırada elektriklerin kesilmesi ve  her yerin karanlığa bürünmesi kısa süreli paniğe neden oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler