Zafer Arapkirli: Şaşırmadım, hatta bekliyordum

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları söyleşinin ardından, gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin programlarına son veren Radyo Sputnik, karara tepki gösteren ve Seyr-i Sabah programını sunan yazarımız Zafer Arapkirli ile de yollarını ayırdı. cumhuriyet.com.tr'ye açıklama yapan yazarımız Zafer Arapkirli, "Şaşırmadım, hatta bekilyordum. Çünkü yaptığımız özgür ve cesur haberclik nedeniyle gerek benim gerek Yavuz Oğhan'ın programına ilişkin kuruma baskı yapılıyor olabileceğini tahmin ediyorduk" dedi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 19:29
Abone Ol google-news

Gazeteci Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz ile birlikte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları mülakatın ardından RS FM'deki 'Söylemesi Bizden' isimli programın kaldırıldığını açıkladı.

<haber-dikey:1496018>

"Kötü zamanlar"

Karara ilk tepki gösteren isimlerden biri aynı kurumda 3 yılı aşkın süredir Seyr-i Sabah isimli programı sunan Zafer Arapkirli oldu.  

Arapkirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yavuz Oğhan... RS FM'in bugün gelmiş olduğu prestijli konumda en büyük katkılardan birine sahip olan sevgili meslektaşım @yavuzoghan'ın 2 programının da kaldırıldığını üzüntü ile öğrendim. Özgür, yani gerçek gazeteciliğin önemli bir kaybının ilanıdır. Kötü zamanlar. Çok kötü" ifadesini kullandı. 

"Özgürce, onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok?"

Arapkirli, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklama ise RS FM ile yollarının ayrıldığını duyurdu.  Arapkirli Twitter hesabından “RS FM ile buraya kadarmış… Özgürce, onuru ile gazetecilik yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok? Görüşürüz” notunu paylaştı. 

 

"Şaşırmadım" 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Arapkirli, karara şaşırmadığını hatta böyle bir kararı beklediğini belirtti. "Gazetecilik şuç değildir" diyen Arapkirli, "SETA isimli odağın bizleri ve pek çok başka bağımsız gazeticiyi-yayıncıyı hedef gösteren karanlık raporu bu tür çıkışların habercisi gibiydi" ifadesini kullandı. Arapkirli'nin açıklaması şöyle: 

"Şaşırmadım, hatta bekliyordum. Çünkü yaptığımız özgür ve cesur habercilik nedenniyle gerek benim gerek Yavuz Oğhan'ın programına ilişkin kuruma baskı yapılıyor olabileceğini tahmin ediyonrduk. En son olarak SETA isimli odağın bizleri ve pek çok başka bağımsız gazeticiyi-yayıncıyı hedef gösteren karanlık raporu bu tür çıkışların habercisi gibiydi. Bizlerin hedef gösterildiği bu rapor da dahil olmak üzere iktidar yanlısı odakların zaten rahatsız olduğunu biliyorduk. O nedenle RS FM ile yollarımızın ayrılması beni şaşırtmadı" 

Bugüne kadar bizleri dinleyerek ve olumlu olumsuz görüşlerini paylaşarak destek oln tüm dinleyicilerikmize teşkkür ediyoru. Gazetecilik şuç değildir, habercilik suç değildir. Kamuoyunu bilgilendirmeye ve özgürce yormularımızla haberdar etmeye nasıl alsı başka bir yerde devam ederiz. Cumhuriyet gazetesindeki yazılarımı ve sosyalmedya palyamışmlarını takip edenler de beni bu özelliğimle tanır" 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler