Zafer Cömert serbest bırakıldı

Gezi Parkı Direnişi sırasında Hatay'da polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert dün gece gözaltına alınmıştı. Cömert ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 11:30
Abone Ol google-news

Dün gece karayolu ile Türkiye'ye giriş yaparken Hopa'da eşi ve çocukları ile birlikte gözaltına alınan Zafer Cömert serbest bırakıldı. Cömert, bugün Hopa Adliyesi'ne sevk edilmişti. Burada ifadesi alınan Cömert'in serbest bırakıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin BirGün'den Dursun Caymaz'a konuşan Cömert'in abisi Adnan Cömert, Zafer Cömert'in serbest bırakıldığını, kendisinin daha önce bir duruşmada annesinin fenalaşması üzerine tepki göstermesi ve burada söylediği sözlerden dolayı gözaltına alındığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Gezi direnişi günlerinde Hatay'da polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert, Türkiye’ye giriş yaptığı Hopa’da ailesiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

Cömert'in gözaltına alınmasının ardından BirGün'e konuşan Adnan Cömert, uzun süredir Kırım'da yaşayan ve orada vatandaşlığı da bulunan Zafer Cömert'in, ailesiyle birlikte karayolu ile Türkiye'ye girdiği sırada gece yarısı gözaltına alındığını, eşi ve çocuklarının gözaltında olmadığını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler