‘Zaman, artık Turhan’a çalışıyor’

3. Boyutlu Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi, Şişli’de açıldı.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 23:38
Abone Ol google-news

Heykeltraş Hasan Fehmi Hızal’ın, karikatürün büyük ustası Turhan Selçuk’un çizgi karakterleri üzerine yaptığı heykel çalışmalarından oluşan “3. Boyutlu Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi” ŞişliBelediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü katıldı.

Açılışta konuşan Alev, Turhan Selçuk’un önemli figürlerinin heykel sanatıyla birleşerek görsel sanat haline dönüşmesini sanat dünyası için alkışlanması gereken bir çalışma olarak değerlendirdi.

İlhan Selçuk anlattı
Turhan Selçuk hakkında söylenmiş en güzel sözleri, kardeşi olan ve 2010 yılında kaybettiğimiz gazetemiz başyazarı İlhan Selçuk’un söylediğini ifade eden Coşkun konuşmasında o sözlere yer verdi: “Kıyamet günü yaklaşıyordu, o sırada Turhan bir şey keşfetti; Alaaddin’in lambasından çıkan dev Turhan’a bu çizginin gizeminde bütün dünyaları, yıldızları, gezegenleri, galaksileri, insanları, duyguları, sevdaları, dostlukları, düşmanlıkları, ağlamayı, gülmeyi, geçmişi, geleceği ve anı tek sözcükle yakalamayı öğretti... O ne büyük bir mutluluk, Turhan evrendeki her şeyi çizgiye dönüştürmenin ilmi simyasında benliğini bulmuştu; yaratacağı evrenin artık kralıydı.”

Coşkun, Turhan Selçuk’un dünyasının gerçek dünya eleştirileriyle oluşan alternatif bir dünya olduğunu ve coğrafyasının dördüncü boyuta yayıldığını söylediği konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Turhan, zaman korkusunu ortadan kaldırmasını bildi; zaman artık Turhan’a çalışıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler