Zamlı memur maaşları 15 Ocak'a yetişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur maaşlarına yapılacak olan zamların 15 Ocak'a yetişeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 13:48
Abone Ol google-news

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur zamlarına ilişkin "Eğer yetişirse toplu sözleşme ne zaman yaparsanız yapın kanun hükmünde olduğu için direk devreye girecektir ama yetişmezse Bütçe Kanunu'nda ilgili madde var. Bundan dolayı bir mağduriyet söz konusu olamaz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı binasının açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin "Memurların zamlı maaşları 15 Ocak'a yetişecek mi? Yasa ne zaman çıkar, bir öngörünüz var mı?" sorusuna, yasanın Bakanlar Kurulunda olduğunu, ilk Bakanlar Kurulunda imzalanıp Meclise gelmesini beklediklerini söyledi. Bakan Çelik şunları kaydetti:

"Eğer yetişmezse bildiğiniz gibi Bütçe Kanununda ilgili madde var. Bu konuda boşluk oluşturmayacak bir madde var. Eğer yetişirse toplu sözleşme, ne zaman yaparsanız yapın kanun hükmünde olduğu için direk devreye girecektir ama yetişmezse bütçe kanununda ilgili madde var. Bundan dolayı bir mağduriyet söz konusu olamaz."

Bakan Çelik memur maaş zamlarının zamanında yansıtılacağına vurgu yaparak, "Yetişir, iki türlü. Toplu sözleşme yaparsanız, toplu sözleşme kanun niteliğinde olduğu için uygulamaya girer. Eğer toplu sözleşmenin yetişmeme durumu söz konusu olursa o zaman da Bütçe Kanunu'ndaki madde Bakanlar Kuruluna yetki veriyor oradan devreye girmiş olur" dedi.

İntibak yasası

Bakan Çelik, intibak yasasında gelinen son aşamanın sorulması üzerine ise "Emekli dernekleriyle görüşüleceğini söylemiştim, herhalde ikinci bir toplantıyı yapacaklar ve bizim açımızdan intibak yasası da bitmiş olacak" yanıtını verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler