Zeybekçi'den Almanya'ya: Bir daha böyle bir hata asla söz konusu olmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk hükümetinin terörü desteklediğini iddia ettiği Alman şirketlerle ilgili liste için 'bir daha böyle bir hatanın asla olmayacak' açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 09:26
Abone Ol google-news

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk hükümetinin terörü desteklediğini iddia ettiği Alman şirketlerle ilgili liste için "Sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum" dedi. Zeybekci, 'bir daha böyle bir hatanın asla olmayacağını' da ifade etti.

İşte Denizli'de konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin o açıklaması;

"Sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum"

 "Maalesef sorumluluk makamında bir boşluktan kaynaklanan bir durum. Almanya veya İnterpol aracılığı ile diğer ülkelere yansıtılmasında bir sorumsuzluk, bir anlık bir boşluk diyelim. Bununla ilgili düzeltmeler, düzenlemeler yapıldı. Bir daha böyle bir hata asla ve asla söz konusu olmayacaktır. Bu kapsamda Almanya'da gerek Dışişleri Bakanının gerekse Alman Ekonomi Bakanının söylemiş olduğu bazı söylemlere kesinlikle katılmıyoruz."

"Burada yatırım yapan şirketlerimizin başımızın üzerinde yeri vardır"

"Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırımlar, Türkiye'ye gelip yatırım yapan, Türkiye'de bizimle beraber bu ülkenin kaderini paylaşmak üzere gelip burada yatırım yapan şirketlerimizin başımızın üzerinde yeri vardır. Artık onlar bizim için aynı kurallara tabi yüzde yüz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iştigal eden firmalardır."

 

Ankara'dan tarihi çark: Teröre destek veren Alman şirketler listesi, 'Pardon'

denilerek geri çekildi

Başbakan Yıldırım'dan Alman şirketleriyle 'Pardon yanlış anladınız' buluşması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon