Zihinsel engelli yeğenini istismar etti: 78 yaşında cezaevine girdi

Bolu'nun Seben İlçesi'nde, zihinsel engelli yeğeni 50 yaşındaki A.Ö.'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 78 yaşındaki Rafet Ö., 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Durmuş S. ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 28.03.2017 - 13:45
Abone Ol google-news


İlçeye bağlı Kesenözü Köyü'nde 2015 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda Rafet Ö., iddiaya göre kardeşinin kızı zihinsel engelli A.Ö.'ye samanlıkta cinsel istismarda bulundu. Anne ve babası öldükten sonra diğer amcası Fahrettin Ö. ve ailesiyle kalan A.Ö., Fahrettin Ö.'nün eşi olan yengesine durumu anlattı. Aile, jandarmaya şikayette bulundu. A.Ö., köyde oturan 61 yaşındaki Durmuş S.'nin de kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdü.


Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan açılan davada önce tutuksuz yargılanan sanıklardan Rafet Ö., ilk duruşmada A.Ö.'nün iç çamaşırındaki biyolojik örneklerin kendisine ait çıkması üzerine tutuklandı. Tutuklu sanık Rafet Ö. ile tutuksuz sanık Durmuş S., karar duruşmasında tekrar hakim karşısına çıktı. Sanıkları, kendilerine iftira atıldığını söyleyerek suçsuz olduklarını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, suçu işlediğine kanaat getirdiği sanıklardan Rafet Ö.'ye, mağdurun akrabası olması ve olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmasını da dikkate alarak 21 yıl verdiği hapis cezasını, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 17 yıl 6 aya düşürdü. Diğer sanık Durmuş S. ise 'basit cinsel saldırı' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler