Zirvedeki Gazeteciler Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Zirvedeki Gazeteciler’ ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gazetemiz yargı muhabiri Seyhan Avşar 22 Eylül 2018’de yayımlanan “Devlet okulu öğretmen borsası” başlıklı haberi ile ödüle layık görüldü. Avşar, ödülünü Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve gazetemiz genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkkaya’dan aldı.

Yayınlanma: 29.10.2019 - 15:27
Abone Ol google-news

Avcılar Firüzköy Sosyal Tesisleri’nde önceki akşam düzenlenen ödül törenine, Avcılar Belediye Başkanı Tuncar Hançerli, Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer ve çok sayıda siyasetçi ile gazeteci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, gazeteciliğin her geçen gün kan kaybettiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Meslektaşlarımız sağlıklı iş ortamları bulmakta zorlanıyorlar. Hele de çoğu meslektaşlarımız özgürlüklerinden ve işlerinden mahrum bırakılıyor. Basın kuruluşlarında iş bulmakta zorlanan gazeteciler, geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyor. Gerek sosyal medyanın hayatımızda önemli bir yer tutması, gerek bazı basın kuruluşlarının tarafsız ve objektif bakış açısını bırakmaları gazetecilik mesleğini hergün daha da kan kaybına uğratıyor. Gazete ve dergilerin bir önceki yıla oranla tirajları düştü. İlkeli, tarafsız, araştırmacı bir medya ülkenin demokratik gelişmesine doğrudan katkı yaptığı gibi yöneticileri uyarıcı yayınlar ile kamuıoyununu önemli yönde etkilemelidir.Tarafsız ve ilkeli anlayış ile görev yaptığı sürece basın mensubu aynı zamanda kamu görevi yapmış sayılır. Bu şekilde çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var.”

Ödül töreninin ardından Cumhuriyetin 96.yılı pasta kesilerek kutlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler