Zor olan maç değil: Hayat

Mersin Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’yla 1.5 yıl geçiren fotoğraf sanatçıları ‘Engelsiz Yürekler’ sergisi açtı.

Yayınlanma: 17.12.2016 - 21:13
Abone Ol google-news

Mersinli fotoğraf sanatçıları Murat Çiçek ve Sercan İngilok, Mersin Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’yla 1.5 yıl geçirdi, onlarla antrenmanlara, maçlara, deplasmanlara gitti ve engelli sporcuların sosyal hayatta ve spor hayatında yaşadığı zorlukları, mücadele azimlerini fotoğraflarla belgeledi. Çiçek ve İngilok’un belgesel fotoğrafları, engelli sporcular konusunda farkındalık yaratmak için “Engelsiz Yürekler” adıyla bir sergi ve kitapta toplandı.

Gerçekten dram yaşanıyor

Mersin Fotoğraf Derneği’nde 28 Aralık’a kadar görülebilecek sergi ve ‘Engelsiz Yürekler’ projesi hakkında bilgi veren Sercan İngilok, “Sergide ve kitapta yer alan fotoğrafları tamamen belgesel tekniğiyle çektik. Maç ortamında, antrenman ortamında herhangi bir kurgu, müdahale olmadan çektik. En çok yaşadıkları sorun servis sorunu. Antrenmanlara gidebilmek için servisleri yok. Kışın soğukta üşüyerek, güçlükle gidiyorlar antrenmana. Aileleri servis olanağı sağlayamazsa antrenmana gidemiyorlar. Deplasmana giderken küçük otobüsler kiralıyorlar. Bu otobüslerin asansörleri yok. Tekerlekli sandalyelerin konulacağı bölmeleri yok. Gerçekten dram yaşanıyor. Protezli olanlar bir şekilde idare ediyor ama tamamen sandalyeye bağlı olanlar deplasman yolculuklarında çok zorlanıyor. Sosyalleşebildikleri tek alan spor karşılaşmaları” diye konuştu.

Engelliler hiç düşünülmemiş

Günlük yaşamın hiçbir kesitinin engelliler için uygun olmadığına işaret eden Sercan İngilok, “Binalarda, sokaklarda, kamusal ve özel alanlarda onlar düşünülmemiş. Rampalar göstermelik ve işlevsiz, taşıtlar engelli bireylere uygun değil. Spor salonlarındaki kapılar, soyunma odaları, lavabolar hiçbiri engelliler dikkate alınarak yapılmamış. Çoğu zaman sıcak su olmadığından müsabakadan sonra duş almadan evlerine dönüyorlar” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler