'Zulme boyun eğmeyeceğiz'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Arkamızda büyük devletler, para babaları, Amerika, İsrail yok. Arkamızda Fethullah Gülen cemaati, şu bu yok. Sizlerle birlikte yürüyoruz. Onları 30 Mart’ta sandığa gömeceğiz. Asla ve asla zulüm karşısında zalimin karşısında boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Yayınlanma: 12.03.2014 - 23:17
Abone Ol google-news

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’dan karayoluyla geldiği Erzurum’un Horasan ilçesinde yaptığı konuşmada, sadece halka güvendiklerini belirtti. “Arkamızda büyük devletler, para babaları, Amerika, İsrail yok. Arkamızda Fethullah Gülen cemaati, şu bu yok” diyen Demirtaş şunları söyledi:

“Sizlerle birlikte yürüyoruz. Artık hırsızlık anlayışına, yolsuzluk rüşvet anlayışına en iyi cevabı 30 Mart’ta göstermelisiniz. Hele birilerinin gerçekten de yüreğinde şu kadar Allah korkusu olsaydı bu halk, bu kadar yoksul, işsiz, aç perişanken, onlar servet içinde servetlerine servet katacak hırsızlıkları, yolsuzlukları yapmazlardı.”

 

Tek dili savunmak Allah’a karşı çıkmaktır

Barış ve demokrasinin gücünün kimseyi ezmek için değil, herkesi kucaklamak, sahiplenmek olduğunu bu topraklarda göstereceklerini vurgulayan Demirtaş, Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, Laz, Sünni, Alevi herkesin hak ve özgürlüğünü savunarak yola çıktıklarını bildirdi.

“Allah yaratmış o kimliği ve inancıyla bizim için kabuldur dedik. Tek dil diye yola çıkanlar Allah’ın emrine karşı geldiler. Allah isteseydi merak etmeyin bizi tek dil, tek millet olarak yaratırdı” diyen Demirtaş şöyle devam etti: “Bu farklılıkları kabul etmeyenin, bu kimliklerin, inançların bu topraklarda kardeşçe yaşayacağına inanmayanları biz de kabul etmeyeceğiz. Onları 30 Mart’ta sandığa gömeceğiz. Asla ve asla zulüm karşısında zalimin karşısında boyun eğemeyeceğiz. Allah’tan başkasına kulluk etmeyeceğiz.”

 

Hakkımızı bu kepazelere teslim etmeyeceğiz

Daha sonra Köprüköy’de halka seslenen Demirtaş, “30 Mart’a kadar gece gündüz demeden çalışmamız lazım. Tek bir oyun bile bizim için çok kıymeti var. Çalınmadık kapı bırakmamamız lazım” dedi.

Selahattin Demirtaş: “Bu, bütün hırsızlardan, soygunculardan, talancılardan hesap sorma seçimi olacak. Bizi inkâr edenlerden, bu toprakları bize cehenneme çevirmek isteyenlerden hesap sorma seçimi olacak. Bu topraklarda kardeşçe, barış içinde yaşamanın bu sandıktan güçlü bir demokratik irade çıkarmaktır. Biz halkımızı bu kepazelere teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler