Arif Kızılyalın

Gomis, yetenek, hakem falan!

09 Aralık 2018 Pazar

Aslında Galatasaray’ın kazanamaması artık alışılmış bir durum. Çünkü sadece formalar çıkıyor sahaya haftalardır; içleri bomboş. Şansları varsa berabere kalıyorlar; dünkü gibi. Rizesporlu Umar ve Samudio’nun son dakika ataklarında biraz Ozan, biraz Muslera devreye girmese pekâlâ 5. yenilgilerini alabilirlerdi.
G.Saray, kazanabilirdi de dün. 2-0’ı bulduktan sonra Onyekuru ve Eren, ‘lakayıt’ davranmasalar ya da yeteneksizlikler devreye girmese, 3 puanı hanesine yazdırırdı Sarı- Kırmızılılar. Golü de bulmuşlardı çünkü. Islıklanma kıvamına gelmişken golü atan Rodrigues, takımın üzerindeki ölü toprağını atmıştı. Solda Japon Nagatomo’yla yakaladıkları uyum, özellikle 2. yarının ilk 15 dakikasında takımı hareketlendirmişti. Bu üretkenlik farkı da açacaktı. Japon oyuncunun asisti Eren’in ön direkteki kafa vuruşu, aylar sonra gelen gol, maçı bitirme noktasına getirmişti.
Ama kâbus geri dönüverdi! Son 6-7 haftadır olduğu gibi yine krize girdiler, golleri peş peşe yediler. İlk golde stoper Ahmet Çalık’ın uzaklaştıramadığı havan topunu andıran bir pozisyon Rize’yi maça ortak etti. Ardından ‘savunma güvenliği’ olarak sahaya sürülen Ömer Bayram’ın kademe bilmeyişi Rizespor’u 2-2’ye getirdi.
Sakatlar, cezalılar, hakem tercihleri birer bahane. Ama bu ve bundan önceki bu tür kayıpların yegâne müsebbibi, Gomis’i transfer biterken satıp yine transfer sona ererken golcü almayı unutanlardır! Gomis’in giderken bıraktığı kötü enerji, dolandı yine Seyrantepe semalarında!
Hani eldekiler bu kadar diyesiniz de gelmiyor; çünkü sorun aslında yoklar da değildi dün. Mesele mücadele etmeyenler, emekli memur havasına bürünenler, “Bunlar nasılsa beni gönderecek, yasak savarım” diyerek oynayanlardı.
Yetenek de ayrı bir sorun. 2-0 sonrası Ömer Bayram’ın kaçırdığı bir fırsat var. Bu arkadaş sol bek yani sol ayaklı; sağdan bir orta geliyor, iyi vursa gol. O her zamanki sallapati şutuyla stadın çatısını zorluyor. Ömer’in bu vuruşunu izlerken 3 gün önceki Keçiörengücü maçında parlayan gençleri anımsadı herkes!. İnanın Atalay, Yunus, Celil, Gökay; Ömer’den, Ahmet Çalık’tan, Feghouli’den kötü oynamazdı dün!
Ve hakem Ali Palabıyık... G.Saray’ın golünde VAR’a dakikalarca baktı. Sonra Rizespor’un skor 2-1’ken ağlara yolladığı topta Muslera’ya yapılan perdelemeyi işaret etti. Ama çokça tartışılacak kararı, son dakikada Linnes’in rakibi tarafından ceza alanında yere indirilişiydi. Norveçli önde giderken arkadaki Rizeli kolunu dayıyor Linnes’in sırtına; ikisi de yerde! Karşılıklı itirazlar... TFF ofisindeki VAR hakemi Koray Gençerler, ‘devam’ diyor, Ali Palabıyık da ekrana bile bakmıyor. İşte dünün özeti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları