Arif Kızılyalın

Merhaba umut

24 Aralık 2018 Pazartesi

“Bütün yıldızlar sönse ve her şey kararsa, insanın ruhunda tek bir yıldız parlamaya devam eder, bu ümit yıldızıdır” demiş Eflatun.
İşte Galatasaray dün gece bu umut yıldızına tutundu... Ne yalan söyleyelim, bıçak sırtında bir 90 dakika oynadılar. Bırakın kaybetmeyi, berabere bile kalsalar, 2. yarıda tutunacak ‘umut’ dalı bulamayabilir, 2019’a dair beklentilerini 2018’in aralık ayına gömebilirlerdi. Ama onlar, üst üste kayıp yaşadıkları 4 iç saha maçını bir kenara bırakıp, çıktılar, onurluca direndiler, istediler ve kazanıp, “merhaba umut” dediler. Üstelik, geçen seneden kalan o baskılı, o istekli futboldan da potporiler sundular.
Berabere biten Bursa, F.Bahçe, Konya ve Rize maçlarından farklıydılar sanki. Daha doğru o maçlarda bir türlü buluşamayan Ndiaye, Fernando, Nagatomo, Feghouli, Mariano, Belhanda, Onyekuru gibi ustalar aynı takımdaydı. Futbolca konuşuyorlar, futbol oynuyorlardı.
Öyle ki, Robinho’nun attığı gole hemen reaksiyon gösterecek, penaltıyla skoru eşitleyip, ardından da Ndiaye-Feghouli ortak yapımında ustaca bir golle galibiyeti bulacaklardı. Ama, karşılarında mücadeleci Sivasspor ve “Buraya top oynamaya geldim” diyen Robinho vardı. 34 yaşındaki yıldız, kendisini Brezilya ulusal takımına taşıyan günlerinden esintiler sergiliyor ve futbolcu arayan büyüklere adeta mesaj veriyordu. 2. golü de o attı. Ustaca vurmuştu.
Maçın daha da hızlanan 2. bölümünde Galatasaray, ilk yarıdaki savunma hatalarını en aza indirdi; yorulmaya başlayan Belhanda’yı aksiyon bölgesine çekip pozisyon aradı. Sivasspor’un da oyunu hızlandırma isteği, sahadaki mücadeleyi bir ara tenis maçına çevirince usta ayaklarını öne çıkaran Galatasaray Onyekuru ile maçı kopardı; ofsayt tartışmalarının yapıldığı gol Sivasspor’un gardını düşürmüştü. Hemen bir iki dakika sonra sağ kenar organizasyonunda yere düşerken topu arkadaşlarına çıkaran Belhanda Eren’in ıskalayıp, Onyekuru’nun tavana astığı golün asistine adını yazdırıyordu. Ne gariptir uzun zaman sonra kimse “2 fark öne geçtik galibiyet garanti değil” tribine de girmedi. Çünkü sahadaki takım geçen yılın ruhuyla mücadele ediyordu, 3 puanın garantilendiğini hissetmişti herkes!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024
Kimin bayramı? 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları