Aykut Küçükkaya

1 milyonluk dava!..

18 Kasım 2019 Pazartesi

Kamuoyunun yakından tanıdığı iş insanı Mehmet Cengiz gazetemize 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Bu parayı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile muhabirimiz Hazal Ocak’tan talep ediyor!..

Tarih: 6 Ekim 2019... Cumhuriyet’teki haberin başlığı: “Boğaz manzaralı lüks müştemilat.” Haberden bir gün sonra Mehmet Cengiz’in avukatı Ahmet Mutlu 7 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimliği’ne dilekçe veriyor. “Basın yayın yoluyla yapılan haksız fiil” iddiasıyla Alev Coşkun ve Hazal Ocak hakkında 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açılması talep ediliyor. Gerekçesi ise şu:

“Bu tarz haberler Mehmet Cengiz’in kredibilite ve itibarı açısından telafisi olmayan zararlar doğuruyormuş...”

İş insanı Mehmet Cengiz’in Türk milletinin “itibarını” nasıl zedelediğini kamuoyu yakından biliyor. Yeniden bu köşede anımsatmaya gerek yok!..

Mehmet Cengiz’in başvurusu kabul edildi, Alev Coşkun ve Hazal Ocak, yargıç karşısına çıkacak. Mahkeme, ilgili Emniyet müdürlüklerine yazdığı yazıda Coşkun ile Ocak’ın “ekonomik” durumunun araştırılması ve ilgili belgelerin mahkemeye gönderilmesini istedi. İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 8 Ocak 2020’de görülecek.

Böylesi davalarla çok karşılaştık, yargılandık. Bilinmelidir ki Cumhuriyet muhabirleri özel haberleriyle, yazarları yorumlarıyla kamuoyundan gizlenen gerçekleri ortaya çıkarmaya devam edecek...

İpek Özbey Cumhuriyet’te...

Söyleşileriyle gündem yaratan İpek Özbey Cumhuriyet’te. Özbey, 2 Aralık’ta ilk söyleşisiyle Cumhuriyet okurlarıyla buluşacak. Caroline Koç, eşi Mustafa Koç’un ölümünün ardından ilk kez ona konuştu, “Mustafa, hayattan daha büyüktü” dedi. Eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, yıllar süren suskunluğunu Özbey’e bozmuştu. Meral Akşener, İYİ Parti’yi kurar kurmaz ilk İpek Özbey’e konuştu, partisinin yol haritasını açıkladı: “Bize gelen gömleğini çıkarmasın...”Ekrem İmamoğlu, partisinin İstanbul adayı olacağı sinyalini Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özbey’e verdiği röportajda aldı. İmamoğlu, “Sinyal sizin röportajınızda çakıldı, mesajı almamak mümkün değildi” dedi ve aday olmadan bir gün önce yine ilk röportajı verdi. Adnan Hoca operasyonu başlar başlamaz eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın Özbey’e yaptığı açıklamalar gündemi sarstı: “Ellerindeki takip cihazları poliste bile yoktu...” Adnan Oktar’ın elinden kurtulan Beril Koncagül’ün 9 yıllık esaretini anlattığı röportaj yine en çok konuşulanlar arasında yerini aldı. Türk sinemasının yaşayan en büyük aktörlerinden Kadir İnanır, ölüm tehlikesi atlattıktan sonra ilk röportajını verdi, “İnsan hakları aktivisti olarak hatırlanmak istiyorum” dedi. Adalet Bakanı, yargı reformunun tüm detaylarını yine ilk kez Özbey’e açıkladı. İpek Özbey’e “Cumhuriyet ailesine hoş geldin” diyor, ilk söyleşisini okurlarımız gibi ben de sabırsızlıkla bekliyorum...

Kültür sanat sayfalarımız Yazgülü Aldoğan’a emanet

Kültür sanat sayfaları Cumhuriyet’in olmazsa olmazı... Her gün iki sayfayla okurlarımıza sesleniyoruz. Bugün Kültür Sanat Servisimizde görev değişimi var. Kültür Sanat Servisimiz bir yıl önce Cumhuriyet ailesine katılan yazarımız Yazgülü Aldoğan’a emanet. Aldoğan’ın şefliğinde Cumhuriyet’in sayfalarının kültür dünyamıza yeni bir soluk getireceğine olan inancım tam. Aldoğan’ın yardımcılığını üstlenecek Öznur Oğraş Çolak, muhabirlerimiz Orhun Atmış ve Ayça Han, kültür sanat sayfalarımızda okurlarımızla buluşan yazarlarımızla bu alanda da en iyisi olmak için çalışacağız. Görevi Aldoğan’a teslim eden Emrah Kolukısa Cumhuriyet Pazar dergimiz için söyleşilerine, gazetemiz için haberlerine devam edecek. Aynı zamanda dijital dünyadaki sesimiz olan internet sitemiz ile Cumhuriyet TV’ye destek verecek...

24 Kasım armağanı: Öğretmen şiirleri kitapçığı

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize, çocuklarımıza “Öğretmen Şiirleri Seçkisi” kitapçığı armağan edeceğiz. Sabahattin Ali, Melih Cevdet Anday, Talip Apaydın, Ataol Behramoğlu, Cengiz Bektaş, Salih Bolat, Abdülkadir Budak, Ali Cengizkan, Rıfat Ilgaz, Özdemir İnce, Ceyhun Atuf Kansu, Behçet Necatigil, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer, Oğuz Tansel, Ferruh Tunç ve Metin Turan’ın şiirlerinden oluşan kitapçık bu pazar gazetenizle birlikte. Bu pazar gazetenizi bayinizden ayırtmayı unutmayın. Uğur Mumcu’nun dediği gibi: “Her gün bir ekmek bir Cumhuriyet...” 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları