Özdemir İnce

CHP iktidara yürüyor

24 Ocak 2020 Cuma

İktidara yürüyüşün haberini Ertuğrul Özkök verdi. Kendi derebeylik alanında “Dün bu masaya bakınca Turgut Uyar’ı hatırladım” anonsu ile Hürriyet gazetesinde (21 Ocak 2020) bir fotoğraf yayımladı. Surette, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu var. Sağına Nizam Ağabeyimin biricik kızı Şirin Payzın, soluna ise müzmin ve müseccel antikemalist Murat Belge oturmuş… İçimden “Hayırdır inşallah? Bayram değil, seyran değil..” diyerek çok taaccüp ettim.

Günün birinde böyle bir buluşmanın olacağını tahmin ediyordum. CHP’nin iktidara geldiği gün böyle bir yüzsüz ve arsız çıkarma bekliyordum. Ama bu “hulûl” (sızma, girme) bu kadar erken olduğuna göre, bu iş tamam vatandaş, CHP garanti iktidara geliyor.

***

Sonra (fıtratıma aykırı olarak) gerçek bir güncel haber avcısı gazeteci gibi internette arama yaptım. Başarılı oldum. Bol fotoğraflı bir metin buldum. Meğer:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da T24 yazarları ve yöneticileriyle buluşmuş. Buluşmaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan yardımcıları Tuncay Özkan ve Faik Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Genel Başkan Danışmanı Okan Konuralp, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç katılmış.

Kılıçdaroğlu; T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın ile T24 yazarları Hasan Cemal, Murat Belge, Yalçın Doğan, Aydın Engin, Fikret Bila, Şirin Payzın, Tayfun Atay, Soli Özel ve Murat Sabuncu’nun gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlamış....

***

Ziyafetli toplantıya Hasan Cemal, Murat Belge ve Aydın Engin gibi devirimcilerin katılması bilhassa memnuniyetimi mucip oldu. Kim bilir ne derinlikli, ne genişlikli tavsiyelerde bulunmuşlardır. Ne de olsa Arnavutluk’tan Çin’e kadar tecrübeli, Marx, Engels, Troçki, Enver Hoca, Mao, Kumandan Che Guevara ve Castro ile yüz göz olmuşlukları var. Cumhuriyetten, devrimlerden, Kemalizmden neden nefret ettiklerini muhataplarına bir güzel açıklamışlardır. Ne de olsa kentsoylu, aydın ve uzgörülü insanlar. Ana rahmine “haklı olarak” düştükleri için hiç yanılmazlar. Zeytinyağlı oldukları için de suyla hiç  karışmazlar. Ama T24’ün “Ana Rahmine Haklı Düşenler” kadrosunda eksik var: Baskın Oran, Cengiz Çandar, Nilüfer Göle, Etyen Mahcupyan, Mete Tunçay, Ahmet İnsel, Ayşe Hür, Nuray Mert ve Türkiye’yi dekemalize etmek (Kemalizmden arındırmak) isteyen Nedim Gürsel neredeler Allah aşkına? Ayıp, çok ayıp!

***

Bu “İkinci Cumhuriyetçi”, “Yetmez ama Evetçi”, AKP ve R.T. Erdoğan destekçisi, Ergenekon ateşçisi, Fethullah goygoycusu bu “kullanışlı zartlar” hakkında dergilerde, Hürriyet, Aydınlık ve Cumhuriyet gazetelerinde onlarca yazı yayımladım. Hiçbirine bağlı eşeğimi güvenmem. Yazılarına, basına yansımış sözlerine bakın, tamamı Cumhuriyet ve Kemalizm düşmanıdır. Sözünü ettiğim yazılarımın birinden bir alıntı yapacağım:

İslamcılarla el ele, CIA ajanlarının, ABD vakıfları uzmanlarının ve Avrupa Birliği sözcülerinin dümen suyundan giderek ‘Erken Cumhuriyet’le yüzleşmek bahanesiyle, onu itibarsızlaştırarak boğan epigonlar… Öylesine yazılar yayımladılar ki Bu Cumhuriyet de nereden çıktı’ demeye getirdiler. ‘Devrimler halka sorulmadan yapıldı’ diye yazdılar. Haklarında Hürriyet gazetesinde bir eşek yükü yazı yazdım.

Dosya yazarları, AKP’nin iktidara oturmasını legalleştiren bu insanların ipliğini pazara çıkarıyorlar. Adını andıklarım ve AKP’ye hizmet edenler R.T. Erdoğan güdümlü YSK’nin 6 Mayıs’ta yaptığı seçim darbesi hakkında ne düşünüyorlar acaba? Utanıyorlar mı? Tamamı inlerine sığınmış durumda!” (Cumhuriyet, “Postkemalizm” ,19.5.2019)

***

Resimlerden gördüğüme göre, ziyafet masası pek kusursuz. Partinin parasıyla CHP düşmanlarına ziyafet çekilmiş. Ama bir de bir yöntem ve protokol sorunu var: Böyle bir buluşmada ziyafet masasına hevesle oturulmaz. Gülerek poz verilmez. Heyeti en fazla bir yardımcı kabul eder. Çay ve kuru pasta ikram edilir. Dilekçeleri alınır ve yarım saat sonra postalanır. Ancak bunlar hayatları boyunca en azından on kez yanılmış ve kapı kapı dolaşmışlar. Dilerim bu sefer yanılmıyorlardır. Bakarsınız CHP gerçekten iktidara gelir ve Murat Belge İdman Vekili olur…



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yerli ve milli 24 Mart 2024
Devlet hata yapamaz 22 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları