Aydın Engin

Galaksi Yılı 703’ten Notlar

31 Aralık 2014 Çarşamba

Geldik mi yılın en son yazılarına?
Geldik.
Bir yılın son gününde, biten yıl üstüne söylenmedik, yazılmadık ne kalmıştır ki şu fukara gazeteci onları dillendirebilsin?
Yıl sonu ve yılbaşı yazı günüme denk gelmese ne iyi olur” dersin ve zalim takvim sana her iki günün de yazı gününe denk geldiğini söyler.
Milattan Sonra 2014 bitiyor, bu gece yarısı 2015 başlıyor
N’apsam?
En iyisi saçmalayayım...
Buyrun...

***

Galaksi yılı 703’ün ne son günü idi ne de ilk. Evrenin uçlarında yer alan bir galaksinin seçkin bir üniversitesinde, “Eski Çağlar Tarihi” kürsüsünde doktora yapan gencecik bir kadın, tezini öngörülen tarihe yetiştirebilmek için geceyi gündüze katarak çalışıyordu. Aylardır bilgisayar ekranına taşıdığı notları düzene sokmak kolay iş değildi. Çalakalem tutulmuş uzunca bir nota dalıp gitti.
Aynen aktarıyorum:
... Yıldız takvimidiye adlandırılan ve şu anda kullandığımız Galaksi takviminden farklı olarak zaman ölçümünde bir dizi sapma taşıyan sistemden de önce insanların büyük çoğunluğu Güneş takvimi’ adını verdikleri sistemi kullanıyorlardı. Zaman ölçümleri de bizler için anlaşılması çok zor bir sistemdi. Yaşadıkları galaksideki güneşlerden birinin çevresinde Dünya’nın döndüğü süreye dayanıyordu. Kesin olmayan eski çağlar tarihi kayıtlara göre insanların büyük bir kesimi İsa adlı bir peygamberin (Peygamber bir tür inanç sisteminin kurucusu için kullanılan bir deyim) doğum gününü başlangıç almışlar. Ondan önceki yılları İÖ (İsa’dan önce), sonrasını ise İS (İsa’dan sonra) diye adlandırdıkları tuhaf bir sistemdi...
Doktora öğrencisinin tuttuğu, henüz sistematik olarak sıralanmamış tez notlarından bir başkasını aktarıyorum:
... Güneş takviminin (İS) 2010 – 2020 yılları arasına rastladığı tahmin edilen bazı kayıtlar var. Bunların tümü henüz çözülmüş, dolayısıyla çözümlenebilmiş değil. Yine de bazı fragmanlardan öğrenebildiğimiz kadarıyla o zaman diliminde, Dünya gezegeninin ekvator kuşağı ile kuzey kutbunun ortalarına doğru bir kara parçasında Anadolu ve Truaki (Bazı kaynaklara göre Trakia) bölgelerini kapsayan ve Turkia, Turkey ya da Türkiye diye adlandırılan bir ülke var. O ülkede (İS) 2014 güneş yılına ilişkin bazı ilginç olgular var.
• Türkiye’de ‘Lider, Reis, Başkan’ filan gibi adlarla anılan, bizim Galaksiler Konseyi Başkanına benzer bir konumda bir adam var. Ülkesinde toprak altında kömürleşmiş linyit denen maddeler enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Bu ilkel enerji kaynağının çıkarıldığı yeraltındaki galerilerde yangın çıkmış ve 301 maden işçisi ölmüş. O başkan ‘Bunlar bu işin fıtratında var’ demiş. Fıtrat ‘doğal, kaçınılmaz, olağan’ anlamına geliyor.
• Aynı adam ülkede ne kadar olumsuz, kötü olay varsa hepsine ‘Paralel yapının işi’ diyormuş ve ona inananlar çokmuş. Havadaki su buharı ani bastıran soğuk yüzünden kar adı verilen yarı katı su parçacıklarına dönüştüğünde hayat zorlaşıyormuş ve o adam bunun için de ‘Paralel yapı yaptı’ demiş. (Not: Bu son olguyu kanıtlayan bir belgeye ulaşılamadı).
• Aynı adam hemen her gün ve hemen her konuda bir söz söylüyor, bir fikir ileri sürüyormuş ve o söze itiraz edenlere çok kızıyor; hatta o söz üstüne durmadan tartışılmasına ifrit oluyormuş.
• O ülkede, o yıllarda birçok konsey üyesi için hemen hepsi belgelenmiş hırsızlık, rüşvet, kaçakçılık gibi suçlamalar ileri sürülmüş. Ancak konsey üyelerinin hiçbiri cezalandırılmamış.
• O ülkede bir genç kadın o konsey üyeleri hakkında dava açılmaması kararını veren savcı için ‘bu ismi unutmayın’ yazan 140 karakterlik bir mesajı elektronik ortamda yayımlamış ve polis onu hemen gözaltına almış.”
Doktora tezinde bunlar gibi ve hepsi sadece (MS) 2014 güneş yılında Türkiye denen ülkede geçmiş olaylar aktarılıyor... Ancak yerim doldu, hepsini sizlerle paylaşmam mümkün değil.

***

Saçmaladım mı?
Evet. Ama bunu zaten baştan ilan etmiştim.
Ayrıca o doktora öğrencisi ile ilgili bulduğum bir bilgiyi daha aktarayım da saçmalayıp saçmalamadığıma siz karar verin.
Bilgi notu: Öğrencinin doktora tezi Üniversite Konseyinde “Doğru olması mümkün olmayan olaylar aktarılmış... İnandırıcılıktan uzak... Bilimsel olarak ciddiye alınamaz bulgular” gerekçesi ile reddedilmiş.
Nice yıllara dileklerimle bilgilerinize sunarım...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları