Sıfırdan...

12 Aralık 2011 Pazartesi
\n\n\n

İran ile kötüyüz, Suriye ile kanlı bıçaklıyız. Rusya, tepeden ters ters bakar oldu. Yunanistan ile yıllardır anlaşmazlıklar sürüyor. Bulgaristan ile aramız desen şekerrenk.

\n

Sıfır sorundan gelmişiz, sınır boyu soruna...

\n

Emekli diplomat-yazar Daver Darendenin ifadesiyle; enerji yönünden hem İrana, hem Rusyaya bağımlıyız, ama onlarla ilişkilerde dikkatli ve ihtiyatlı değiliz. Suriye ile diplomasiyi terk etmişiz, sertleşmepolitikası izliyoruz. Kısacası,tehlikeli bir taşeronluğasoyunmuşuz.

\n

AnadoludaEle güvenen ersiz, oynaşa güvenen yarsız kalırderler.

\n

Bir şeyi unutmamak gerek:

\n

Kast eden kan eder.

\n\n\n

Aday Gezileri

\n\n\n

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, sürekli Türkiyeyi dolaşıyor. Tıpkı birkaç yıl önce Kemal Kılıçdaroğlunun yaptığı gibi...

\n

Orana Hayrola?demeye getirdik; Ben, saha çalışmasını seven birisiyimdedi:

\n

Bugüne kadar hep illere, ilçelere, sivil toplum örgütlerine CHPyi anlatmak üzere gittim. Bu alışkanlığımı devam ettiriyorum. Genel seçim sonuçları hiçbirimizi tatmin etmedi. Bunun gerekçelerini partimiz içinde aramakla beraber bir taraftan da vatandaşın sorunlarını belirlemek, onlara hizmet götürmek gibi görevlerimiz de var. Hemen her hafta bir gün İstanbulda bir ilçeye, aşağı yukarı 2 haftada bir gün de bir ilimize gidiyorum. Sahada çalışıyorum. Vatandaşın bire bir sorununu dinliyorum.

\n

Orana,Gezileriniz, genel başkan adaylığı için bir ön çalışma mıdiye de sorduk. CHPde genel başkanlık sorunu var mı, yok mu ile ilgili kararı verecek olan kurultay delegeleridirdedi ve daha önce de genel başkanlığa aday olduğunu ima edip ekledi:

\n

Ben zaten 2008 Nisan ayında bir irade ortaya koydum. Her zaman, her şartta, her türlü görevi yapmak üzere CHP adına bu yola baş koymuş bir insanım. CHP üyesi olarak bu partinin başarısı için ülkedeki siyaset sisteminin düzelmesi için, Türkiyede siyasetin hakikaten halka hizmet edebilir hale gelmesi için her şartta, her makam ve mevkide çalışmaya ben devam edeceğim.

\n

Anladığımız kadarıyla Umut Oran yine genel başkan adaylığına hazırlanıyor.

\n\n\n

Manzara

\n\n\n

Adaletimizden manzaralar:\tÖDPnin Hopa davasına ilişkin açıklamasından: Ev baskınlarında polisin ilk hedefi her zamanki gibi Sol Yayınlarına ait kitaplar. İddianamenin büyük bölümü de bu kitapların mahiyetini anlatmakla doldurulmuş. Oğuzhan Müftüoğlunun Bitmeyen Yolculuk kitabı da silahlı terör örgütüne üye olmanın kanıtlarından birisi olarak dosyada yerini almış. İddianamede kitap, çocukluğundan başlayarak, FKF, Dev-Gençi anlatıyordiye sunulmuş. Anlaşılan çocukluğun anlatılması da suç unsuru sayılıyor.

\n

Silahlı terör örgütüüyesi olmakla suçlananlara ilişkin kitaplar dışında nasıl suç delilleri var? İddianameden aktaralım: 150 cm uzunluğunda, 2 cm kalınlığında sert plastik sopa, 90x90 çapta kareli puşi, 4 adet 60 cm tahta sopa, üzerinde TTB yazan şemsiye, sopasız flama...

\n

Balyoz davasında yargılanan Kurmay Albay Ahmet Küçükşahinin TSKye Karşı 12 Komploadlı kitabından: İddianamenin 614. sayfasında, görevimle ilgili olarak,5. Kolordu Komutanlığı İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Subaylığı görevini yürttüğü ifadesi yer almaktadır. 5. Kolordu Komutanlığındaİstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Subaylığıdiye bir kadro bulunmamaktadır. Benim 5. Kolordudaki görevim, İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürüidi. Altında ismim, rütbem ve görevim yazılmış olan imzasız EK-B (5İNCİ KOR) isimli world belgeile iddianame arasında çelişki vardır. Bu durumda ya iddianame yanlıştır ya da altına ismim yazılmış olan 36 sayfalık bilgisayar çıktısı boş ve anlamsızdır.

\n\n\n

ŞİKE

\n

KURGUSU

\n\n\n

Eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Bülent Serime göre, son oynananşike totoFenerbahçe taraftarını oyalamak için kurgulandı ve bu büyük kitleyi yitirmemek için AKPde rol paylaşımı yapıldı:

\n

Haburdan sonra yaratılan Fenerbahçeözel hukuksal durumunedeniyle Silivri yargısını kimseye anlatamayacaklarını bildikleri için, bir yandan şikeden dolayı cezaları azaltmayı ister görünürken, öte yandan da bu yasayı çıkarmamanın yollarını aramışlardır.

\n

Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan, Kemal Unakıtan için kişiye özel anayasa ya da yasa değişikliğiyapılmasına katılmaktan ya da bu değişiklikleri onamaktan kaçınmayanlar, şimdi aynı gerekçeyi kullanmakta bir sakınca görmemektedirler.

\n

Yasa değişikliği yapılırken hükümette ve TBMMde seslerini çıkarmayanlar, önce Cumhurbaşkanını yasayı geri göndermeye çağırmışlar; sonra da Cumhurbaşkanının gerekçelerine katıldıklarını söylemekle kalmamış, hiçbir milletvekilinin cesaretinin yasayı tekrar Meclise getirmeye yetmeyeceğinibelirterek, milletvekillerinin iradesine ambargo koymuşlardır.

\n

O ünlü türkünün nakaratını azıcık değiştirip hep bir ağızdan statlarda söylemek gerek:

\n

Şikeler / lingo lingo şikeler.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları