Balıkesir'de deprem: İstanbul, Bursa, Kocaeli de sallandı!
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün akşam bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve Bursa'dan da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; merkez üssü Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün akşam saat 22.31'te yerin 7.41 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Deprem; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te de hissedildi.
Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AFAD, Jandarma ve sağlık personelleri ile Dursunbey Arama Kurtarma ekibinin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler bölgede görevlendirildi.
Deprem nedeniyle can kaybı meydana gelmezken önemli bir hasar da şu ana kadar tespit edilmedi.
Kırsal Ayvacık Mahallesinde yaşayan yurttaşlar, deprem anındaki şiddetli sallanmayla panik yaşadıklarını söyledi.
Yapılan ilk incelemelerde tespit edilen bir hasar olmadığını ve sabaha kadar çalışmaların süreceğini bildiren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan şunları söyledi:
"- Meydana gelen deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlarımızla birlikte bizlerde panik yaptık. Çünkü sadece Dursunbey de değil, Bursa’da, İstanbul’da, Balıkesir’de birçok yerde hissedildi. Bizde hemen kaymakam bey ile beraber intikal ettik. Elhamdülillah bir hasar olmadığını örendik.
- AFAD, jandarma, belediyemizin mühendis kadrosu, herkes geliyor. Bölgede bir çok kırsal mahalle ve bunlara bağlı mezralar var. Buralarda hasar var mı, yok mu bütün evler tek tek dolaşılıp kontrol edilecek.
- Burada da görüldüğü gibi vatandaşlar panik olmuşlar ve ateş yakıp, başında bekliyorlar. Uzmanların yaptığı açıklamada da bu bölgede aktif fay hattı olmadığını, bunun artçılarının olabileceğini ama bunun kadar şiddetli olmayacağını anlattılar. Biz de bu akşam vatandaşlarımızla beraberiz. İnşallah sabaha kadar hasar tespit çalışması yapacağız. İnşallah başka hasar da yoktur."
Kırsal Ayvacık Mahalle Muhtarı Metin Kaymak ise "Gece 22.31’de deprem başladı. Birkaç saniye sürdü. Bir can kaybımız yok. Vatandaşlarımız şu anda mahallemiz fırının yanındaki boşluk alandalar. Yetkililerde burada" diye konuştu.
NACİ GÖRÜR'DEN PAYLAŞIM
Bilim Akademisi Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de Twitter'daki hesabı üzerinden depreme ilişkin bir paylaşımda bulundu. Görür, "Deprem muhtemelen Balıkesir veya Havran-Balya Fay zonunun doğuya doğru devamı üzerinde. Bunlar sağ yönlü, doğrultu atımlı faylar" ifadelerini kullandı.
Video Haberler
-
Bursa'da dev operasyon
-
Yaş çay alım kampanyası sorunlu başladı
-
İzmir'de orman yangını
-
Elif hemşirenin acı sonu
-
Antalya'da katliam: 2 çocuğunu öldürdü
-
'6 yaşındaki kızını bıçakla öldürdü' iddiası
-
Ölüme davetiye çıkaran yolculuk: Sürücüler müdahale etti
-
Otomobil akaryakıt istasyonunda alev aldı!
-
Jandarmadan 'kumar' operasyonu
-
İstanbul'da feci kaza: Yaralılar var
En Çok Okunan Haberler
-
'Eğer o karar alınırsa AKP siyasetten silinir'
-
Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği virüsü' açıklaması
-
'Çoğu miting olduğunu bilmiyordu'
-
Öğrencileri taşıyan otobüs devrildi: 3 ölü, 41 yaralı
-
Yanlış kişiye ödeme yapan bankaya kötü haber
-
'El sıkışmadı' iddiasına fotoğraflı yanıt geldi
-
'Bu adamı kim terfi ettirdi?'
-
Ehliyet ve pasaportta yeni dönem başlıyor!
-
'Tam oradayız...'
-
Mbappe imzayı attı ortalık karıştı!