Son dakika haberi... Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Yalova, Sakarya, Zonguldak ve Eskişehir'de hissedildi! İşte son durum...

Son dakika haberi: Düzce bu sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. Depremin merkez üssü Gölyaka, Sarıdere olarak tespit edildi. Bölge 130'un üzerinde artçı depremle sallandı. Düzce depreminin hissedildiği kentler şöyle: İstanbul, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Çankırı, Edirne... Düzce'de bir kişi panik sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. AFAD deprem sonucu en az 80 kişinin yaralandığını açıkladı. Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi. Eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilen kent sayısı dörde yükseldi.

Yayınlanma: 23.11.2022 - 04:10
Abone Ol google-news

Son dakika haberi: Sadece İstanbul değil tüm Türkiye muhtemel büyük İstanbul depreminin korkusuyla yaşarken, bu sabah Düzce'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. 

Afet ve Acil Durum Yönetim Bakşanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 5.9 olarak tespit etti. Kandilli Rasthanesi'ne göre ise Düzce depreminin büyüklüğü 6.0. 

AFAD, depremin derinliğini 6,81 kilometre olarak açıklarken, deprem Düzce'nin yanı sıra İstanbul, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu ve Edirne'de hissedildi.

Deprem nedeniyle Düzce'de yaşayan 68 yaşındaki Sevim Çengel'in kalp krizi sonucu öldüğü öğrenildi.

Düzce'de köylerde bazı ev ve ahırlarda hasar oluşurken, 2008 yılında inşa edilen Düzce Adliyesi'nde de hasar meydana geldi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Bölücek Mahallesi Pınar Sokak’ta bulunan iki katlı evde hasar meydana geldi. Hasar gören evde yaşayan 5 kişi jandarma konutuna alındı. 

Deprem nedeniyle Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak'ta eğitime bir gün ara verildi.

İŞTE BÖLGEDEN GELEN SON DAKİKA HABERLERİ...

17.08: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 138 artçı deprem meydana geldi. Can kaybımız yok. Hızlı bir şekilde hasar tespiti yapıyoruz. 321 binamızda hasar tespiti yaptık. 5 binamız ağır hasarlı. Yurtlarımızda herhangi bir hasar yok. Binalarda hasar tespiti yapıldıktan sonra binalara girilebilir.

16.39: Düzce’de yaşanan deprem ile ilgili açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "‘Tek başına Büyükşehir Belediyesi ben çözeceğim’ diyorsa; çözemezsin kardeşim. Büyük bir mesele çünkü. Rakamları söylemiyorum yani. Bugün İstanbul'da 150 bine yakın, acilen ele alınması gereken bina var. Daire demiyorum; bina var. Bunlar ölçülmüş, edilmiş işler. Kesinlikle sağduyulu olacağız her konuda. Umutlu olacağız. Akıldan ve bilimden uzaklaşmayacağız. Liyakatli ekiplerle süreci yöneteceğiz. Ve bu tür işleri hep birlikte cesaretle birlikte başaracağız. Cesaretin ve iyimserliğin önünde hiçbir şey duramaz. Hep beraber başaracağız. Çok güzel günleri, hep birlikte göreceğiz" dedi.

16.24: Depremde evleri zarar gören kişilerin kolaylıkla müracaat edebilmesi için kent meydanına AFAD tarafından ‘Hasar tespit çadırları’ kuruldu. Evleri hasar gören kişiler, bu çadırlara gelerek tutanak tutturdu. İşlemlerin tamamlanmasının ardından beyanda bulunan kişilerin evleri, yetkili mühendisler tarafından kontrol edilerek rapor altına alınacak.

15.00:  AFAD: En büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 138 artçı meydana gelmiştir. Depremde yaralananların sayısı 80 olmuştur. 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir. 2234 personel ve 444 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir.

12.23: Sağlık Bakanı Koca, Düzce’deki depremde 1'i ağır olmak üzere toplam 68 kişinin yaralandığını bildirdi.

12.00: AFAD: Toplamda 2136 personel ve 418 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir. Toplamda 123 artçı meydana geldi. Yaralı sayısı 61'e yükseldi.

11.20: AFAD: Toplamda 2013 personel ve 386 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir. En büyüğü 4.3 olmak üzere toplamda 116 artçı meydana geldi.

10.59: AFAD: Düzce Valiliği hesabına ilk etapta 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir.

09.30: AFAD'dan depreme ilişkin yeni bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada, "Bugün sabaha karşı 04:08'de Gölyaka (Düzce) da meydana gelen Mw 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra saat 09:30 itibarıyla büyüklükleri 0.9 ile 4.3 arasında değişen 106 adet artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesindeki hasarlı yapılara girilmemesi önemle rica olunur." denildi.  Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır.

09.00: Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

08.50: AFAD, Gölyaka'daki depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

08.20: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (BAİBÜ), bugün yapılması planlanan vize sınavlarının Düzce'de meydana gelen deprem nedeniyle ertelendiği, derslerin de yapılmayacağı duyuruldu.

08.17: Bilim Akademisi üyesi Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya plartformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık.Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu" dedi.

08.00: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı deprem yaşandığı bildirildi.

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

07.30: Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Hasan Sözbilir depreme ilişkin şu yorumda bulundu. "O bölgede birçok kırılmamış fay var. Ama şu anda depremin olduğu yer bu fayların hiçbiri değil. Kırılmanın beklendiği fayın üzerinde gerçekleşmedi bu deprem." Sözbilir, beklenen büyük bir depremi tetikler mi sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi.

07:15: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce Gölyaka'ya geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu şöyle konuştu: 

"70'in üzerinde artçı sarsıntı yaşandı. En son 4.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı geldi. Az hasarlı ya da hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu an ağır hasarlı bir bina ile ilgili bir bildirim gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Bir yaralımızın durumu ağır. Bolu'da da leğen kemiği kırık bir yaralımız var. Birkaç noktada elektrik kesintisi yaşandı. Kontrollü şekilde veriliyor. Doğalgaz, elektrik kaçakları ve birtakım fabrikalar var. Belli bir periyotta buralara elektrik verilmesi söz konusu."

KALP KRİZİ SONUCU ÖLÜM

07.13: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son duruma ilişkin yeni bilgiler paylaştı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.

07.10: DHA'nın aktardığına göre, Düzce Çay Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel'in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

07.00: Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce depreminin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Bazı binalarda açtlakların oluştuğu Bolu'da da eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

06:10:  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'dan helikopterle 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'ye gitti.

06.00: İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Bu deprem de 17 Ağustos'ta kırılan fayın ucunda meydana gelen bir deprem. Oldukça sığ. Sığ olması depremin yüzeyde şiddetli hissedilmesini sağlayan bir faktör. 6 büyüklüğü yıkıcı bir depremdir. 

05.46: Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, deprem nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Değerli hemşerilerimiz, Düzce'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

BAKAN KOCA YARALI SAYISINI AÇIKLADI

05.42: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, an itibarıyla 22 kişinin yaralandığını duyurdu. Koca, "Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır" bilgisini aktardı.

05:32: Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, "Önümüzdeki saatlerde de önemli bir hisar durumu beklemiyorum. Elimizdeki tek bilgi elektriklerin kesik olduğu, kısmi toplanmalar şeklinde insanların ateş yapıp etrafında toplandıkları bilgisi var. korkacak bir şey olmadığını söyleyebilirim" dedi.

05.30: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından AFAD'a geldi. Burada konuşan Soylu, bazı köylerde yıkım yaşandığını açıklarken, şunları söyledi: 

* Bazı köylerde ahır yıkıldığı bilgisi var. Panik sebebiyle atlama nedeniyle Düzce'de bir yaralı var. Ufak yaralanmalar söz konusu. Herhangi bir can kaybı bilgisi yok. Ekiplerimiz sahada. Taramalar sürüyor. Herkes teyakkuz halinde. Vatandaşlarımız toplanma alanlarında.

05:20: Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce depremi nedeniyle kentte eğitim-öğretime tedbiren bir gün ara verildiğini açıkladı. 

05.04: AFAD’dan yapılan açıklamada “Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” denildi.

04.43: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 04.43'te Twitter'dan bir açıklama yaptı. Düzce depremi nedeniyle İstanbul'da herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığını duyuran İmamoğlu, "Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" mesajı paylaştı.

O KORKUNÇ GÜNÜ HATIRLATTI

Düzce Gölyaka'da yaşanan deprem akıllara 12 Kasım 1999'da merkez üssü yine Düzce olan depremi akıllara getirdi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin üzerinden 87 gün geçtikten sonra Düzce, 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı.

73 kilometre uzunluğundaki Düzce fayının hareketi sonucu oluşan depremde 710 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 678 kişi ise yaralanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler