TÜRKŞEKER’e ait araziler iki daire parasına satıldı
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sırasında kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine bu fabrikaların değerli arazilerinin satışa konu olmayacağı belirtilmişti. Ancak iktidar şeker fabrikalarının satışının ardından TÜRKŞEKER’e ait arazileri de satmayı sürdürüyor.

İktidar, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sırasında sadece fabrikaların satılacağı, değerli arazilerine ise dokunulmayacağı sözünü vermişti. Ancak fabrikaların yakınlarındaki Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (TÜRKŞEKER) ait araziler de birer birer satılıyor.
Şeker fabrikalarının özelleştirilme süreci şöyle gelişti: TÜRKŞEKER, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 20 Aralık 2000 tarihli kararı ile özelleştirme kapsamına, sonrasında da özelleştirme programına alındı. ÖYK kararları çerçevesinde 2006, 2008, 2009 ve 2011’de TÜRKŞEKER’e yönelik ihalelere çıkıldı, ancak çeşitli nedenlerle bu ihaleler iptal edildi. 2018’de ise 25 şeker fabrikasından 14’ü için ihaleye çıkıldı. 10’unun (Alpullu, Afyon, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Kırşehir, Muş, Turhal) özel sektöre satışı gerçekleştirildi. Sonrasında TÜRKŞEKER, Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.
5.6 MİLYONA SATILDI
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sırasında kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine bu fabrikaların değerli arazilerinin satışa konu olmayacağı belirtilmişti. Ancak, iktidar şeker fabrikalarının satışının ardından TÜRKŞEKER’e ait arazileri de satmayı sürdürüyor. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, mülkiyeti TÜRKŞEKER’e ait olan ve özelleştirme kapsamında bulunan Kırklareli, Babaeski, Alpullu’daki iki arazinin satışı onaylandı. Alpullu Şeker Fabrikası’nın yakınındaki bu arazilerden birisi 8 bin 952 metrekare. Bu taşınmaz 2.6 milyon liraya satıldı. Diğeri de 9 bin 716 metrekare. Bu taşınmazın satış bedeli de 3 milyon 60 bin lira. Neredeyse büyükşehirlerdeki iki daire parasına yaklaşık 19 bin metrekare büyüklüğündeki iki geniş arazi satılmış oldu.
AYNI FİRMA ALDI
İhalelerde en yüksek teklifi vererek arazilerin yeni sahibi olan firma ise özelleştirme sürecinden bilinen bir firma. En yüksek teklifle iki taşınmazı alan firma Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ Bu firma 2018’de Alpullu Şeker Fabrikası’nı 150 milyon lira bedelle satın almıştı. Şimdi TÜRKŞEKER’e ait iki büyük araziyi daha almış oldu
Video Haberler
-
Çöp evde bulunan çocuktan iyi haber
-
Altay'dan Nebati'ye: Haberleri izle
-
Antalya'da banka müdürü rehin alındı!
-
Erdoğan mevsimsel demişti fiyat düşmedi
-
Yunanistan’da yolcu uçağının alçak inişi nefes kesti
-
Daracık sokakta çocuklara dehşeti yaşattı
-
'Bu yapılan alçaklıktır'
-
Otobüs bir anda alev aldı; 74 kişi ölümden döndü!
-
Kaybolan eşi ölü bulundu, 'İçim yanıyor' diyerek gözyaşı
-
Büyükçekmece'de feci motosiklet kazası
En Çok Okunan Haberler
-
Kimlik ve ehliyette yeni dönem!
-
Antalya'da banka müdürü rehin alındı
-
Erdoğan'a kötü haber: Fark attı!
-
Emekli promosyonuna haciz mi geliyor?
-
Demirler İETT otobüsüne düştü
-
Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak
-
YSK Başkanı'ndan seçim açıklaması
-
Trafik sigortası primlerine zam yapıldı!
-
Atama kararlarına Nurcu rektörden tepki
-
‘Bizi eleştirenler bize oy verecek’