‘Günaydın’ dedirtip, kahkaha attırmayı amaç edindiler
Bursa'da Osmangazi Metro İstasyonu girişinde toplanan Mutluluk Kahkaha Akademisi üyeleri, iyilik ve iyiliği yaşatmak amacıyla, sabah saatlerinde metroya binenlere 'günaydın' deyip, birlikte kahkaha attılar. O anlar renkli görüntülere sahne oldu.
Kentin en yoğun metro istasyonlarında biri olan Osmangazi Metro İstasyonu girişinde toplanan Mutluluk Kahkaha Akademisi üyeleri, sabah saatlerinde metroya binenlere 'günaydın' deyip, birlikte kahkaha attılar. 'Ne halimiz varsa şen gülelim' mottosuyla bir araya gelen farklı meslek gruplarından 10 kadın, toplumda iyilik ve iyiliği yaşatmak amacıyla dakikalarca kahkaha attı. Kahkaha atan kadınları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Benzer çalışmaları İstanbul'da toplu ulaşım araçları ve deniz otobüslerinde de yapan grup adına konuşan Şengül Esen Demir, "Hiç kimse birbirini tanımıyordu ama biz el ele tutuşup kahkaha attık. Amacımız 'biz' olma duygusu" dedi. Benzer çalışmaları İstanbul'da toplu ulaşım araçları ve deniz otobüslerinde de yapan grup adına konuşan Şengül Esen Demir, "Hiç kimse birbirini tanımıyordu ama biz el ele tutuşup kahkaha attık. Amacımız 'biz' olma duygusu" dedi.
"EZBER BOZAN BİR TEKNİK"
Akademi olarak mutluluğu, kahkahayı, neşeyi yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Demir, "Bu alanda bir çok proje yaptık. Bugün de Bursa'ya geldik. Öncelikle 'günaydın' dedik. Eskiden yaptığımız, toplumsal gelenek ve göreneklerimiz olan gülümsemeyle başladık. Bunu da bir teknikle oluşturduk. Bu kahkaha yogası. Bilimsel bir teknik. Hiç bir neden olmadan nefes çalışmaları, beden perküsyonu, ritimler ve çocuksu oyunlarla 'mış' gibi atılan kahkahaları gerçeğe dönüştürüyoruz. Temeli soluk vermek. Bir çok alanda destek terapi olarak kullanılıyor. Bağışıklık sisteminden dolaşım sistemine, aynı zamanda psikolojik olarak rahatlamayı sağlayan, mutluluk hormonları salgılatan bilimsel teknik. Pandemi döneminden itibaren her çarşamba tüm dünyaya bu alanda sosyal sorumluluk projeleri yaptık. Stres seviyesini azaltan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir teknik. Ezber bozan bir teknik. Çünkü bizler kahkaha atmak için esprinin bile kalitelisini arar olduk. Kaliteli espri olmayınca kahkaha atmayız. Oysa ki bu bir sağlığa yönelik ve bilimsel bir teknik. Önce çok şaşırdılar. Bununla beraber herkesin çok hoşuna gitti. Toplumsal bir samimiyet oluşmaya başladı. Hiç kimse birbirini tanımıyordu ama el ele tutuştuk. Beraber nefes verdik. Beraber kahkaha atarak soluk aldık. Amaç aslında 'biz' olma duygusu. Biz Bursa halkıyla olmaktan çok mutlu olduk" diye konuştu.
"ÇÖZÜM ODAKLI BAKMAMIZI SAĞLAYAN BİR TEKNİK"
Şengül Esen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz hep bir nedene bağlı olarak kahkaha atıyoruz. Oysa ki hiç bir neden olmadan kahkaha atmamızın sebebi de soluk vermek. Şartlar ve durumlar karşısında morali bozuk olan insanlar var. Biz tam olarak moralimiz bozuk olduğunda nefes vererek daha çözüm odaklı bakmamızı sağlayan bu tekniği herkese yaymak istiyoruz. Yanımıza gelenler oldu. Bize bakıp tedirgin olanlar oldu. Ama buradaki o güzel neşeyi ve sevinci görünce de kocaman bir grup olduk."
Video Haberler
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi