İBB halk ekmek büfelerine yine müdahale

Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un çeşitli noktalarına kurduğu halk ekmek büfeleri, kaldırılmak isteniyor.

23 Nisan 2021 Cuma, 16:43

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un çeşitli noktalarına kurduğu halk ekmek büfeleri, farklı noktalarda belediyeler tarafından kaldırılmak isteniyor.

Son olarak Üsküdar Belediyesi ekipleri, halk ekmek büfesini kaldırmak istedi. 

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, "Bunu buradan neye mal olursa olsun kaldıracağız" diyen belediye çalışanına,  "Neye mal olursa olsun kaldırtmayacağız" yanıtını verdi. 

Zabıta ekipleri ile konuşan Nama, "İBB Meclisi'ne itiraz edebilirsiniz, o meclis kararını dava da edebilirsiniz. Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal için başvurursunuz. 'Üsküdar'da biz büfe istemiyoruz' diyebilirsiniz ama bunun yolu zabıtayı buraya dökerek hukuksuz bir şekilde bu büfeyi burdan kaldırırsanız suç işlemiş olursunuz. Sizin üstleriniz, siyasileriniz size bu talimatı verebilir ama sakın böyle bir şey yapmayın sizi uyarıyorum her biriniz için ayrı ayrı suç duyurusunda bulunuruz" dedi. 

Zabıta amiri Nama'ya  "Bunu buradan neye mal olursa olsun alacağız" karşılığını verdi. Nama ise "Ne olursa olsun siz bu büfeyi kaldıramayacaksınız, 24 saat bekleyeceğim hadi bakalım alın" dedi. 

Yaşanan gelişmeyi İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile duyurdu. 

Ongun videoya şu notu düştü:

 ''İhtiyaç analizi yaparak İstanbul'un çeşitli noktalarına kurduğumuz Halk Ekmek büfeleri, Üsküdar'da olduğu gibi, İBB Meclisi kararına rağmen bazı ilçe belediyeleri tarafından kaldırılmak istenmekte. Halkımızın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını hiçbir güç engelleyemez.''

Paylaşımına devam eden Ongun şu bilgileri paylaştı

İlk etapta konumlandıracağımız 60 Halk Ekmek büfesi;

15 ŞEHİT

15 GAZi

15 ENGELLİ

15 DUL ve YETİM ailesi tarafından işletilecek. 

Engelleyici tavırlar, hem ucuz ve sağlıklı ekmeğe erişmek isteyen İstanbullulara hem de bu ailelerimize yapılan haksızlık ve saygısızlıktır.