TİP'li vekilden, AKP’ye ‘itibar’ eleştirisi

Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Bütçe görüşmeleri sırasında AKP'ye itibar eleştirisi yaparken, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilişkin sarfettiği sözler Meclis Genel Kurulu'nda tansiyonu yükseltti. Mengüllüoğlu, "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir diye fetva veren Diyanetin itibarı zedeleniyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Mersedes'e binen bir başkanı olan kurumun itibarı asla zedelenemez" deyince, AKP sıralarından tepki geldi.

19 Aralık 2019 Perşembe, 17:34

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Mengüllüoğlu'nun, Meclis kürsüsünden, hükümetin itibarına ilişkin yaptığı konuşma AKP'li milletvekillerini kızdırdı.

SARAYLAR, LÜKS, ŞATAFAT, TABİ Kİ İTİBARDAN ÖDÜN VERİLMEZ

"Sarayın dakikada harcadığı parayla bir ay geçinmeye çalışan emekçi halkımızı selamlıyorum " diyerek sözlerine başlayan TİP'li vekil, AKP'nin itibarını, sözlerle eleştirdi.

"AKP, itibarlı bir parti, bütün varlığı itibar üzerine kurulu . Saraylar felan hepsi bu itibarın içinde . Bu lüks şatafat tabiki olacak, itibardan ödün verilemez. Tabi şahsi itibarlı olursa, bakanlıkların itibarlı olmaması düşünülemez. Misal, sadece 2019'un ilk 11 ayında 430 kadın öldürüldü. 2018 yılında 10 ile 17 yaş arası kız çocukları kendi çocuklarını doğurdular. Bu sayı 2000 ile 2018 yılları arasında 5 bin 821 . Bu tabloyu görünce eyvah Aile Bakanlığı'nın itibarı ne olacak diye korkacaksınız ama korkmayın, Aile Bakanlığı, biri gecen hafta, biri yakın zamanda, 1.161.000 , biri 40500 Liraya iki toplantı yaparak itibarını kazandı."

DİYANET ELEŞTİRİSİ AKP'Lİ VEKİLLERİ KIZDIRDI

Türkiye'de yaşanan tecavüz olaylarına değinen Mengüllüoğlu'nun Diyanet'in bu konudaki açıklamalarına ilişkin sözleri de Genel Kurul'da tepki çekti.

Mengüllüoğlu, "Kurslarda, cemaat ve tarikat yurtlarında yaşanan tecavüz olaylarında müftülerin, imamların, hocaların adının geçmesi, " Erkek çocuklarında 12, kız çocuklarında 9 yaşındadır bluğ çağı, babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir diye fetva veren Diyanet'in itibarı zedeleniyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Mersedes'e binen bir başkanı olan kurumun itibarı asla zedelenemez " dedi.

SANSÜRLERİ ELEŞTİRDİ

Kendisi de sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu olan Mengüllüoğlu, Genel Kurul'da, sanata yönelik yapılan sansürleri eleştirirken, Grup Yorum'un bazı üyelerinin tutuklu olmasına tepki gösterdi.

TİP'li vekil Grup Yorumun elemanlarının tutuklu olmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Sinemaya sansür yasağı getirildi, film dağıtımı tekelleştirildi, oyunlar yasaklanıyor, oyucular tutuklanıyor. Bu ülkenin tüm dünyada en çok tanınan müzik gruplarından biri olan Grup Yorum'un kültür merkezi basılıyor, elemanlarının bir bölümü sürgünde, bir bölümü tutuklu. Sadece konser yasakları kaldırılsın diye, yüzün üstünde gündür açlık grevindedirler. Haliyle ülkenin kültür sanat kısmındaki itibarı için üzülüyorsunuz ama paniğe gerek yok, çünkü bu bakanlık aynı zamanda Turizm Bakanlığı ve Bakanın da çok itibarlı bir turizm şirketi var. "