Bakan Gül, tarikat liderinin elini öptü

Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, 7 Aralık’ta Gaziantep’te Suriye merkezli Haznevi tarikatının düzenlediği bir programa katıldığı ve tarikat lideri Muta el Haznevi’nin elini öptüğü ortaya çıktı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

20 Aralık 2019 Cuma, 09:36

Gaziantep Şahinbey Belediyesi CHP’li meclis üyesi Hasan Şencan, toplantıyla ilgili görüntüleri Twitter hesabından paylaştı.

Şencan mesajında “Haznevi tarikatı sözde lideri konuşma yapıyor ve kürsüden inerken bu ülkenin Adalet Bakanı, milletvekilleri el öpüyor. Yazıklar olsun size. Gaziantep’i üs yapan bu gerici tarikat yeni bir FETÖ yapılanmasına zemin mi hazırlıyor? Tarikatlara sırtınızı yaslamaktan vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde konuşmasını tamamlayan tarikat liderinin, kürsüden inerek Bakan Gül’ün yanına gittiği, Gül’ün tarikat liderinin elini öptüğü ve bir süre sohbet ettiği görülüyor.

BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün sosyal medyada gündem olan ve büyük tepki yaratan görüntüleri Meclis Genel Kurulu’nda gündeme geldi. CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, konuyu Meclis’te gündeme taşırken Adalet Bakanı Gül ise, görüntülerin 2015 yılına ait olduğunu ve o dönem milletvekili dahi olmadığını söylemekle yetindi. Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Sayın Emecan’ın, Gaziantep’te Nisan 2015’te Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum programında bir sivil toplum kuruluşunun yapmış olduğu bir faaliyete… Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu’nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu’nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde -7 Haziran öncesiydi- ve milletvekili dahi değildim galiba, öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.


Geçen günlerde, Suriye merkezli Haznevi tarikatının Gaziantep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik alan üzerine müftülüğün onayıyla devasa bir külliye yaptırdığı ortaya çıkmıştı.