Tunç Soyer'den İzmirlilere duygusal sesleniş

Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in görüntülerinin olduğu videoda yurttaşlara duygusal mesajlar verdi.

18 Nisan 2020 Cumartesi, 17:33

İzmir'in drone ile çekilmiş boş sokak ve caddelerin görüntüleri eşliğinde konuşan Başkan Soyer, “Kordon boyundan gençlerin neşeli şarkıları yükselecek. Gündoğdu’da yine milyonlar toplanacak, hep bir ağızdan özgürlük türküleri söyleyeceğiz. Fabrikalar, makineler yine çalışacak. Ege’nin, İzmir’in ürünlerini dünyaya dağıtan gemiler körfezi yine dolduracak. Bu kentin ekmeğini hep birlikte büyütüp hakça paylaşacağız. İzlediğiniz görüntüler umarım bir daha hiç olamayacak. Güzel İzmir’imizi bir daha hiç böyle görmeyeceğiz. İzmirli rahattır. Baskıya, yasağa gelemez biliyorum ama zor zamanda ne yapacağını çok iyi bilir” dedi.

Sokağa çıkma yasağının olduğu şu günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi, drone ile kentin boş sokak ve caddelerini çekti. Soyer, bu görüntüler üzerinden İzmirlilere seslendi.  

Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Güzel İzmir! Bu görüntüler sana hiç yakışmadı. Kemerlatı’nda saatlerce dolaşmak, şambali yiyip Kızlarağası Hanı’nda çay içmek. Bir saat kulise hatırası… Pasaport’tan Kordon’a yürüyüp Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’e selam durmak… Kordon’da kaygısızca çimlere yayılmak… Vapurla Karşıyaka’ya geçerken demli çaylar yudumlamak… Tanıyıp tanımadığına aldırmadan yolcularla sohbet etmek… Kıbrıs şehitlerinde kalabalığa karışıp açlığı boyozla bastırmak… Asansöre, Kadifekale’ye, teleferiğe çıkmak… Çiçekli Köy’de, Güzelbahçe’de, Urla’da hafta sonları uzunca kahvaltı yapmak… Hepsine hasret kaldık .Sokaktan gelen neşeli çocuk seslerini dinlemek bu şehirde mutlu olmak için bu şehirde  yeter” Çok özlediniz biliyorum! “Sevgili İzmirliler bütün bunları çok özlediniz biliyorum. Ben de özledim. İzmir’in tüm güzelliklerini hep birlikte yaşayacağımız günler de gelecek. Şu boş sokakları caddeleri meydanları sevdiklerimizle yine el ele yine coşkuyla dolduracağız. Kordon boyundan gençlerin neşeli şarkıları yükselecek. Gündoğdu’da yine milyonlar toplanacak, hep bir ağızdan özgürlük türküleri söyleyeceğiz. Fabrikalar, makineler yine çalışacak. Ege’nin, İzmir’in ürünlerini dünyaya dağıtan gemiler körfezi yine dolduracak. Bu kentin ekmeğini hep birlikte büyütüp hakça paylaşacağız. İzlediğiniz görüntüler umarım bir daha hiç olamayacak. Güzel İzmir’imizi bir daha hiç böyle görmeyeceğiz. İzmirli rahattır. Baskıya, yasağa gelemez biliyorum ama zor zamanda ne yapacağını çok iyi bilir. Dayanışmamızla bu günleri arkada bırakacağız. Büyük Atatürk’ün açtığı yolda hiç yorulmadan yürüyeceğiz. Biz İzmiriz, biz varız”