Mehmet Metiner'in bu yalanına en çok Melih Gökçek üzülecek

Abone Ol google-news

AKP'li Mehmet Metiner, katıldığı bir televizyon programda söyledikleriyle sosyal medyada gündem oldu. Metiner, Melih Gökçek'in FETÖ'yü övdüğü bir açıklamasını Ekrem İmamoğlu yazmış gibi okudu. Metiner, programda söylediği sözlerin Melih Gökçek’e ait olduğunun ortaya çıkması üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi.

19 Haziran 2019 Çarşamba, 20:28

AKP eski milletvekili ve yandaş Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, katıldığı televizyon programında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek'in 2011 yılında FETÖ'yü ve elebaşını övdüğü bir açıklamasını, seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yazmış gibi okudu.

Metiner, Gökçek'in, "Terbiyeni takın. Fethullah Gülen’e FETÖ diyemezsin. Ben sana lakap taksam hoşuna gider mi? Lütfen özür dile" mesajını, İmamoğlu'nun attığını idda ederek, "Bunu CHP İstanbul adayı diyor. Bu kadar FETÖ severlik nereden geliyor" dedi.

CHP'DEN TEPKİ: AKP'DEN İMAMOĞLU'NA BİR İFTİRA DAHA!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Metiner'in açıklamasına tepki göstererek, "Melih Gökçek'in attığı tweeti İmamoğlu atmış gibi gösterip "bu ne FETÖ severlik" diye soran AKP eski Milletvekili ve yandaş Star yazarı Mehmet Metiner'e soruyoruz; bu ne iftiraseverlik?" dedi.

  

METİNER ÖZÜR DİLEDİ

Metiner, programda Ekrem İmamoğlu’na ait olduğunu söylediği sözleri Melih Gökçek’in kullandığının ortaya çıkması üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi. Metiner, özür mesajında, "CHP adayına ait olmadığını sonradan öğrendiğim o tweet üzerinden yaptığım eleştiriden dolayı kamuoyundan özür dilerim. Biz yanlışlığımızı gördüğümüzde özür dileyecek kadar erdem sahibiyiz. CHP adayı gibi değiliz hamdolsun." dedi.