Acıbadem’de tarikat yurdu gerginliği tırmanıyor

Abone Ol google-news

Acıbadem’de park yapılacağı söylenen alana tarikat yurdu yapılmasının ardından gerginlik devam ediyor.

08 Şubat 2020 Cumartesi, 15:37

Acıbadem’de yeşil alan ve kültür merkezi yapılacağı şartıyla belediyeye bağışlanan ve 2017’de de Şehit Mete Sertbaş adıyla bir park yapılacağı söylenen alana Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın yurt inşa etmesinin ardından tırmanan gerginlik devam ediyor. 

Dün İBB zabıtalarının binaya tespit için girmesinin emniyet güçleri tarafından engellenmesi üzerine bugün düzenlenen basın toplantısı sırasında, mühürlü olması gereken binanın içindeki vakıf yetkilileri binanın kaçak olmadığını iddia ettikleri pankartı binaya astı. 

Geçen günlerde de asılan pankart polis tarafından gelen şikayetler neticesinde kaldırılmıştı. Vakıf yetkililerinin basın açıklaması sırasında pankartı tekrar binaya asması gerginlik yarattı. Mahalle sakinleri ve yurda karşı çıkan halk, emniyet güçlerini bu hukuksuz hareketlere engel olması konusunda çağrı yapmasına rağmen pankart kaldırılmadı.

Basın açıklamasında konuşan mahalle sakinleri kendilerine söz verilen plana uyulmadığını belirterek belediye tarafından mühürlenmiş binanın yıkılması için taleplerini tekrar gündeme getirdi. Pankart kalkana kadar da binanın önünden ayrılmayacağını belirten grup eylemine devam ediyor. 

Basın açıklamasının ardından konuşan CHP İstanbul vekili Ali Şeker ise yaptığı açıklamada, “İktidarın giderayak yarattığı talan ve rant sisteminin en somut örneklerinden birini Acıbadem’de görüyoruz. Şuan yapabiliyorlarken tarikatlara ve cemaatlere peşkeş çekebilecekleri her şeyi çekiyorlar” dedi.