Sağlığınız için yıkamadan tüketmeniz gereken 5 besin

Temizlik, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir ve genellikle meyve ve sebzeleri yıkamadan tüketmek önerilir. Ancak, bazı besinlerin yıkanmadan tüketilmesi önerilir, çünkü bu durumda vitamin ve mineral kayıpları önlenir. İşte sağlığınız için yıkanmadan tüketmeniz gereken 5 besin...

Mantar
Mantarlar, güneş ışığından doğal olarak D vitamini sentezleyebilir. Yıkanmadan tüketmek, bu vitaminin daha etkili bir şekilde alınmasına yardımcı olabilir.

Enginar
Enginarlar, antioksidanlar ve lif bakımından zengindir. Yıkama sırasında kaybolabilecek bu besin değerlerini korumak için yıkanmadan tüketmek önemlidir.

Yumurta
Yumurtaları yıkamaktan kaçının çünkü yumurta kabukları, henüz fabrikadayken antibakteriyal olması için kaplanır. Yumurtayı yıkamak bu koruyucu özelliği bozabilir ve bakterilerin çoğalmasına neden olabilir.

Makarna
Makarna bakteri riski taşımaz ancak pişirmeden önce veya sonra makarnayı durulamak; içinde nişastanın çıkmasına ve makarnanın tadının değişmesine neden olabilir.

Çiğ Et
Kırmızı et, tavuk eti veya balık fark etmeksizin; çiğ eti yıkamak oldukça zararlıdır. Çiğ eti yıkadığınızda çapraz bulaşma sayesinde bakterileri tüm mutdağınıza fazla bulaştırmış olursunuz.
En Çok Okunan Haberler
-
Karapara işinde soruşturma derinleşiyor
-
Hedefi belli oldu: 'Bunun için çalışıyor'
-
Gündeminde 'Terim Fonu' ve Dilan Polat var
-
Melih Gökçek evini tahliye edecek
-
Büyükşehir belediye başkanından flaş karar!
-
Bakan Özhaseki'den 'rezerv alan' açıklaması
-
İmamoğlu'ndan AKP grubuna manidar sözler
-
Özel'den tüm partilere 'işbirliği' çağrısı
-
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı
-
'Terim Fonu'na ilişkin tüm iddialara yanıt