Adnan Dinçer

Guti de Çare Değil

16 Ekim 2011 Pazar
\n

Başlığa bakıp önyargılı olduğumu düşünebilirsiniz. Aylardan beri takım oyununu oturtamayan Beşiktaşta dün gece Guti sahadaydı. Kâğıt üstünde nereden baksanız favoriydi ev sahibi. Ne var ki fizik gücü olmayan Gutili orta sahada Ernst yine kulübedeydi. İlk golü yiyene dek Holoskoyu hatırlayan olmadı. Siyah - Beyazlılar önceki maçlarına oranla, Kayserispor ile daha canlı, kora kor mücadeleye girdi. Ancak Sarı - Kırmızılılar planlı oynadı ve kazanma arzusundaydı.

\n

Daha 1. dakikadan itibaren Rüştünün sakatlana kadar yaptığı en az 2 kurtarışını gözlemledik. Orta alanı ele geçiremeyen Beşiktaş, Carvalhalın korktuğu ve özel önlem alacağını söylediği Amrabatı durduramadı. İlk gol, onun pasıyla Furkan tarafından atıldı. Daha sonra Gutinin yerine gol adamı olarak oyuna giren Holoskonun takımı kurtarır düşüncesi çok amatörceydi. Çünkü Beşiktaşın ana sorunu takım olamama ve buna bağlantılı ikinci bölgede top kazanma gücünün yetersizliğiydi. Kayserispor, bu eksikliği son 20 dakikada değerlendirerek 2. golü bulduğunda; tribündeki Beşiktaşlı taraftarların protestoları yağan yağmura karışıyordu.

\n

İşin gerçeği şu ki; Beşiktaş, futbolcularından yararlanmasını bilmiyor, yıldızlarını takım haline getiremiyor. Bunu sezon başından beri yinelemekten yorulduk. Defansta, orta alanda rakibin çabuk çıkan oyuncularını kontrol eden ve topu kazanmasını bilen düşünce eksikliği; Beşiktaşın atak yapma şansını da azaltıyor. Siyah-Beyazlılar herkesin umut ettiği futbolu oynamadığı gibi oynayacağına dair de bir grafik çizmiyor. Bunu sadece Gutiye bağlamak yanlış olur. Gördüğümüz kadarıyla da Guti ve Ernst, hatta Holosko, kayıp oyuncular kervanına katılmış. Bu saatten sonra Carvalhalın Beşiktaşı beklenen yere taşıması zor gibi görünüyor. Dün gece Fiyapı İnönü Stadında tribünleri doldurmayan taraftarlar da bu gerçeğin farkına vardıklarını ilan etti.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024
Bilen yönetsin! 13 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları