Ali İsmet Ural

3 Puan

06 Şubat 2012 Pazartesi
\n

İlk yarı oynayıp, golü bulduktan sonra üstüne yatarcasına işler yapmak F.Bahçeye hiç yakışmadı dün gece. Son dakikada gelen Sowun golüne kadar neler olurdu neler. Beşiktaş ikinci yarı biraz daha cesur yüklense evine en az 1 puanla dönebilirdi. Yanlız şu gerçeği de göz ardı etmemek şart: 4 günde 1 maç yapmak iki takımın da oyun gücünü çok düşürmüş. Kalite yoktu dün gece. Üç puanı al da nasıl alırsan al.

\n

Beşiktaşın kalabalık orta sahası F.Bahçenin pas trafiğini bozunca işler hep karıştı. Sarı - Lacivertlilerin orta sahası ilk 45 dakikada 12den fazla pas yapamadan ya topu kaybetti ya rakibe kaptırdı. Çok net olan bir durum daha var F.Bahçede. Sağ kanat zayıf halka. Ne Topuz, ne Baroni 2. ve 3. bölgede orayı dolduramıyorlar. Gökhan da tek başına bir yere kadar. Oysa Dia gibi bir gücünüz varken Ziegler ya da Baroninin de alternatifleri mevcutken Senegalli futbolcu neden kulübede demek yanlış olmaz sanırım. Maç boyunca Stoch tarafından kaleye gitmek de bir yere kadar. Gerçi o da Tanju gibi genç oyuncu karşısında istediği gibi işleyemedi. Bazen de karizmayı çizdirdi.

\n

Köşe atışları gibi duran toplar son bir kaç haftadır rakibe kontratak oluyor. Holosko eski gücünde olsa veya Simao akıllı paslar atabilse Beşiktaş, ilk 15-20 dakikada gol bulurdu. Sowa bir şeyler yazmak için erken henüz. Yine de attığı bir kaç pas, topla adam geçişleri, kötü gecenin dikkat çeken hareketleriydi.

\n

Sonuçta dün geceki derbi kalitesizliği, pas hataları, top kayıpları olarak gerçekten tıraş bıçağıydı demek yanlış olmaz gibi. Koskoca derbinin en güzel 2-3 hareketi; Yobonun golü, Ernstin direkte patlayan şutu ve en güzeli de Canerin Sowa mükemmel aramıza hoşgeldinpası oldu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları