Ali İsmet Ural

Direk Bu Kez Güldürdü

13 Mart 2013 Çarşamba

GELSENKIRCHEN - Öldük öldük dirildik derler ya işte öyle bir geceydi. Geriden gelip öne geçmek ve istediğini almak bu statta zor ise bunu başaran ve çeyrek finale çıkan G.Sarayı ayakta alkışlamak gerekir. Bravo hepsine

\n

Maça iyi başlayan taraf G.Saray oldu. Henüz 5. dakikada Matip, Burakı indirince penaltı dedik. 7. dakikada Drogbanın şutunu Hildebrand çıkardı. İlk maçın aksine kapanan Schalke, gol arayan, baskı yapan G.Saray oldu. Yediği gole kadar yüzde 58 topa sahiplerdi. Ama yine duran top yine yanlış alan savunması Schalkeye ikram oldu. Oysa duran toplarda onlar adam adama oynuyordu ve Drogba, Burak, Semih top alamadılar. Rieranın da kornere giden topta hatası vardı; at topu taca ne bekliyorsun. Ama olsun yine oynamayı sürdürdüler. 35. dakikada Sneijderin falsolu şutu Hamitin golüne gönderme oldu adeta. 7-8 kezdir direkleri döven Hamit yine aynısını yaptı. Ama gol oldu ya heralde kilolarca stresi atmıştır üzerinden. Reha Kapsal ile Tamam dedik tribünde. Arkası gelebilir dedik ve golcü çıktı ortaya. Rieranın kayarak kestiği uzun topta Burak-Höwedes 20 metrelik sprintini golcü kazandı ve işi bitirdi. Şimdi, buraya kadar tamam. Hatta, bir türlü geçmeyen ilk yarı uzatmalarını da atlayalım. Avantaj eldeyken geriye kapanmak, top kontrolünü rakibe bırakmak hiç olmadı. Draxlerin direkten dönen topu sonrası yenilen gole bakın yine yanlış alan paylaşımı Santosa boş top bıraktı. Bu arada takım yoruldu ve oyundan düştü Fatih Hocadan değişim bekledim. Çünkü takım top tutamadan 70. dakikaya gelmişti. Kumanda Schalkenin elindeydi. Ben Yektayı beklerken Amrabat sahadaydı. Demek ki Fatih Hoca 4-4-2ye dönecek dedim. Ama Drogba ve Burak da yorulmuştu. Yine de sonuna kadar dayanmak koca 45 dakika kolay değildi. Muslera çıktı sahneye. Draxler, G.Saray savunmasını rahatça geçse de 2 kez Musleraya takıldı. Derken geldi 90. dakika ve son düdük.

\n

Tamam ikinci yarı beklentilerin dışında belki kötü bir oyun vardı sahada ama G.Saray yine de istediğini aldıysa bunu öncelikle Direklerin Efendisi Hamite bağlamak yanlış olmaz. Fitili o ateşledi..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları