Ali İsmet Ural

Kadıköy Farkı

26 Kasım 2012 Pazartesi

Gençlerbirliği maça müthiş hazırlanmış. Daha motive, daha saldırgan başladıkları maçta ilk 30 dakika Fenerbahçeye soluk aldırmadılar. Sarı - Lacivertlilerin sezon başından beri belki de sorun bulamadığı en zayıf yönü, savunmadan çıkışlarda yapılan top kayıpları. G.Birliği de bunu kullanmayı bildi. Attıkları golde Mehmet Topal, Aykuta nasıl refakat etti gördünüz mü? Alan paylaşımı desen değil, adam paylaşımı desen Topal doğru yerde değil. Bu arada Yunus Yıldırımın yıllardır tarzı bu, çok sert olmadıkça faul çalmaz ve kolay penaltı da çalmaz. Onun bu tarzından çok iyi yararlandılar. Marsilyadan yorgun dönmüş olabilirler. Aykut Hoca bunu daha iyi göreceğine ve göre rotasyona gerek duymadığına göre takımına güveniyor demektir. O zaman bu takımın fişeklenmesi için hakemin ters kararları mı gerekiyor. Ya da 12. adamın gazı mı ihtiyaç?

\n

G.Birliği golden sonra tempoyu düşürüp, orta sahayı iyice kapatıp, kontratak oynasa o da F.Bahçeyi bozabilirdi. Ama sanki maç Ankarada. Saldır saldır nereye kadar. F.Bahçenin etkili ayakları hiç hesaba katılmaz mı? Kuytın akıllı asisti ve Sowun muhteşem plasesi tam bir kalite örneğiydi. Ya da Meirelesin Avrupadan kalma güzel şutu aynı örnek diyebilirim. Hatta Kuytın gol vuruşu. Reha Kapsalın akıllı takım kavramında ben de ısrar ediyorum. G.Birliği akıllı takım olsa öne geçince sahaya dağılımını değiştirir ve hem enerjisini tasarruflu kullanır hem de oyunun kontrolünü pasla eline geçirip kontratak oynardı. Veya F.Bahçe... Akıllı takım, savunmadan çıkarken bu kadar çok yakalanmaz. Bekir, Topal, Hasan Ali ve Stoch arkadaşlarını çok askıda bırakıyorlar.

\n

Bu arada Bekirin dün geceki çıkışları çok gereksiz göründü. Cesareti böyle durumlarda kalitesini aşağıya çekiyor. Her maç olmaz ki bu.

\n

Sonuçta dün geceyi Kadıköy farkı ile geçti demek yanlış olmaz sanırım.

\n

Devre arası bu takıma Alex lazım. Ama koşanı. Çünkü yaratıcı oyuncu sorunu artık çok belirginleşti. Aykut Hoca öyle bir adam bulursa müthiş rahatlayacak. Cristian, Meireles ve Topal daha da rahatlayacak. Kimbilir, idealim dediği 4-3-3 formatını hayata geçirebilir böylece.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları