Ali İsmet Ural

Olimpiyatlar!

13 Ağustos 2012 Pazartesi
\n

Bırakın maçı muçu. 15 gündür Olimpiyatlar sayesinde spora doyduktan sonra dün gece için şunları yazmaktan keyif alacağım. Bizden bir numara olmaz. Spor kültüründen bu kadar uzak bizim gibi toplumların Olimpiyata talip olması abesle iştigalden öteye gidemez. İzledik Londradaki 80 bin kişilik stadı. Aynı anda 2 - 3 branşta madalya mücadelesi var. Tüm stat sahaya hakim, yüksekçiye aynı anda tempo, koşucuya aynı anda coşku. Biz ne yaparız ben yazayım size. Bizim atlet o anda koşuyorsa diğer tarafta atlayan hoplayanlar gazoz. Tezahüratların ardı arkası kesilmez. Hele Yunanistandan bir atlet de kazara rakipse Ayağa kalkmayan Yunanlı olsundiye inler stat. Ardından bir başarı, örneğin Aslı ile Gamze bizim statta altın - gümüş yapsa yakarız meşaleleri, gireriz sahaya. Çünkü durumumuz bu, kimse yalan yapmasın. Ülkemizde spor kültürü oturmadığı sürece yıllar da geçse biz buyuz. Dün gece neyse 2020 geceleri de öyle olmaya aday. Çünkü 1980 - 90 - 2000 geceleri de aynıydı.

\n

Bir gün önce hocalar ve kaptanlar mesajları vermiş, birlikte iftarlar yapılmış, maç öncesi stada kolkola girilmiş.. Miş,miş,miş... G.Saray kazansa ne olur F.Bahçe kazansa ne olur. Maçın neresini yazalım ki Volkan sakatlanmış, Mert ısınmadan topla buluşamadan, dokunamadan G.Saray golü atmış, F.Bahçe konsantrasyon kaybında, Sarı - Kırmızılı tribünlerden meşale atağı... 5 dakika mola. Sonra, F.Bahçe toparlamış golünü atmış hop meşaleler sahaya yine mola..

\n

Oysa yazıma şöyle başlamayı isterdim; G.Saray Gökhan Gönülün yokluğundan Emre ile çok iyi yararlandı. Emre maçın ilk 15 dakikasında 5 - 6 kaliteli orta yaptı ve Elmander 2 net kafayı dışarı vurdu. F.Bahçe bol pas yapamadığı sürece oyuna hakim olamıyor. Cristian ve Mehmet Topal, Alexe topu taşıyamayınca Kuyt mecburen orta sahanın göbeğine kadar gelip top almak zorunda kalıyor. Yobosuz F.Bahçenin işi her zaman zor. Yanında Bekir ya da Egemen farketmez. Orta sahaya bir adam daha şart. Mehmet Topal ve Cristian dağınık oynuyorlar, orta saha bomboş kalıyor. Mehmet Topuz da yardıma gelmeyince G.Saray orta sahayı çok iyi kullandı. Caner için tek şey düşünüyorum. Aykut hocayı çok üzecek bu sene. Hücumda devamlılığı hiç yok. Sinirlenince kendine de takıma da zarar veriyor. Oysa savunmada oynasa daha yararlı olacak. Aykut hocanın onu döve döve zorla savunmada oynatması katkıyı arttıracaktır. G.Sarayda orta saha bir de Melo gelince sorunsuz görünüyor. Engin Baytar neyse Caner de o... Sinir katsayıları çok çabuk yükseliyor.

\n

F.Bahçe için kritik günler geliyor. Şampiyonlar Ligi Play - Off maçlarının değeri nereden baksanız 25 - 30 milyon Avro. Lig uzun maraton ama Şampiyonlar Ligine başlamadan veda kötü başlangıç olur. Burayı geçemezlerse Avrupa Ligi oynayacaklar ama Şampiyonlar Ligi başka bir dünya.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları