Arif Kızılyalın

Erken Uyarının Nedeni!

17 Ocak 2012 Salı
\n

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun toplandığı saatlerdi... M. Ali Aydınlar ve ekibi uzun bir aradan sonra gayrısız bir araya gelerek, Türk futbolunun sorunlarını masaya yatırıp, önemli kararlar alacaktı ki, Galatasarayın avukatlar aracılığı ile gönderdiği ihtarname, İstinyedeki federasyon ofisine bomba gibi düştü.

\n

Bir kulüp, ülke futbolunu yöneten isimlere, Gereğini yapın, yoksa...diyordu. 3 Temmuz sabahından bu yana ülkeyi kasıp kavuran şike ve teşvik soruşturmasında eğer suç-ceza mekanizmasını işletmezseniz, ülke futbolu olarak zarara uğrarız, kulüp olarak da bu işten 10 ile 30 milyon Avro arasında kaybımız olur, bunu da sizden çatır çatır tahsil ederiz demeye getiriyordu Ünal Aysal yönetimi, TFFye hukuki yolla gönderdiği mektupta.

\n

Galatasaray, durup dururken niye böyle bir çıkış yapmıştı? Açıkçası durup dururken değil. Galatasaray bu ihtarnamenin bir benzerini Ağustos 2011de yayımlamış, o günlerde şike ve teşvik soruşturmasını görmezden gelen TFFye, Eğer gereğini yapıp kangren parmağı kesmezseniz, birileri gelir kolumuzu keser mesajı vermişti. Birilerinden kasıt kuşkusuz ki UEFA ve FIFAydı.

\n

O günlerde TFF göstermelik bir çıkış yapmış, olayı kapatmıştı.

\n

Ve Galatasaray aradan 5 ay geçtikten sonra o açıklamanın hukukidille yazılanını tekrar yaptı, üstelik TFFye de ihtarı çekti.

\n

Peki niye şimdi?

\n

Öncelikle Galatasarayın bu sezon ligi birinci ya da ikinci bitirip Şampiyonlar Ligine gideceğine kesin gözü ile bakılıyor; görüntü de öyle zaten. Bu durumda Sarı-Kırmızılı aile devler liginden ayakbastı parası ve maç başı olmak üzere 10 ile 30 milyon Avro arası bir gelir sağlayacak.

\n

Ancak UEFA, Türkiyede şike ve teşvik suçlarına gereken cezaların verilmediği görüşüne varır ve olası bir kupalardan men cezasına hükmederse o zaman Galatasarayın Şampiyonlar Ligi gelirlerine yönelik tüm hesapları altüst olacak.

\n

İşte bu nedenle Galatasaray TFFye erken uyarıyı gönderdi. Elbette UEFAdaki bazı kişiler yukarıdaki felaket senaryosunun şifrelerini üflemeseler Sarı-Kırmızılıların kulağına, Ünal Aysal ve ekibinden bu açıklama gelmezdi.

\n

Sözün özü, TFF gerçekten Kulüpler Birliği Vakfının aklına uyup 58. madde ile oynar ise UEFA da gereğini yapar!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları