Aydın Engin

IŞİD ve PKK kol kola (imiş)

15 Ekim 2015 Perşembe

Başbakan konuştu. Başbakan bu. Söylediklerini, kullandığı sözcükleri, kurduğu cümleleri kantarla değil kuyumcu terazisi ile tartması gereken biri. Öyleyse söylediklerini ciddiye almak gerek.
Gel de al.
İşte dün söyledikleri:
“Bu saldırılarda hem DEAŞ hem DHKP-C etkin rol oynama ihtimali yüksek. 20 Temmuz’dan bu yana PKK sivil vatandaşlarımızı, polisimizi hedef etti. Hiçbir terör örgütüne müsamaha edilemez. PKK ile PYD arasındaki organik bağ malumdur.
Bu alıntıyı bizim gazeteden yaptım. Sonra bizim haber ola ki yalandır hesabıyla her zaman haberin en doğrusunu vermekle haklı bir mesleki ün kazanmış AKP medyasında bir tur attım. (Bu son cümleye inanmadınız. Biliyorum. Çok ayıp, çooook ayıp.)
Başbakan’ın sahiden böyle söyleyip söylemediğini bir de o kaynaklardan kontrol ettim.
Valla haber doğru. Başbakan aynen böyle söylemiş:
Bu saldırılarda DEAŞ ve PKK’nin etkin rol oynama ihtimali yüksek.”
Başbakan’ın DEAŞ dediği malum: IŞİD. Tayyip Erdoğan içinde İslam sözcüğü geçiyor diye o örgütün adının Türkçe kısaltmasını bırakıp Arapçasını kullandı: DAİŞ. Yani: El Devletül İslamiye Fil Irak Wel Şam. Erdoğan sadece kendi kullanmakla yetinmedi hâlâ IŞİD diyen aymazları uyardı, hâlâ uyanmayanları da azarladı. Ancak bu kısaltmada da İslam sözcüğü fark edileceğinden Arapça okunuşundan DEAŞ kısaltması üretildi. Böylece İslam, IŞİD teröristlerinden arındırıldı. Ondan sonra artık gelsin DEAŞ, gitsin DEAŞ oldu.
Yani Başbakanımızın “DEAŞ ve PKK’nin etkin rol oynama ihtimali yüksek” dediği, bildiğimiz kanlı IŞİD.

***

Bu kadar açıklama yetse gerek.
Şimdi soralım: Başbakan acaba bizim zekâmızı mı test ediyor?
IŞİD ile PKK’nin Ankara cankırımında işbirliği içinde olduklarını belirten (ima eden değil belirten) bir cümleyi duyup okuyunca “Aaaaa, bakın siz şu işe! PKK ile kanlısı IŞİD meğer kol kola imişler” dememizi filan mı bekliyor?
Kobani’de PKK’nin Suriye kolu diye tanıtılan PYD ile kıyasıya savaşan, Kobani’yi elden kaçırmamak için yüzlerce PYD ve PKK savaşçısını katleden IŞİD değil miydi?
İslamı, Müslüman olmayanlara, hatta İslamı kendileri gibi anlamayanlara ölüm saçmayı emreden bir din olarak açıklayıp benimseyen IŞİD ile PKK’nin bırakınız ortak terör eylemi düzenlemelerini, yan yana durmaları bile mümkün mü?
Haydi bir soru daha...
PKK, 10 Ekim’deki barış mitingine katılacakların siyasal tercihlerini, HDP’ye bakışlarını ölçemeyecek kadar budala mı? O gün Ankara Garı önünde toplananlar arasında HDP seçmenlerinin, hatta HDP üyelerinin de büyük ağırlıkla yer alacağını kestirmemesi mümkün mü?
Yani PKK kendi bacağına kurşun sıkmak için kanlısı IŞİD ile işbirliği yapıp o cankırımını örgütledi, öyle mi?

***

Acaba bundan sonra Başbakan’ın söylediklerini dinlerken, okurken “Bu yine kendisine verilen yanlış bilgiyi kesin bilgi diye kullandı” mı demeli?
Öyle ya daha birkaç gün önce Suruç cankırımında kendini (de) havaya uçuran canlı bombanın yakalanıp savcılığa sevk edildiğini söyleyen de aynı Başbakan değil miydi?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları