Aykut Küçükkaya

Bu ne yaman çelişki!..

02 Mart 2020 Pazartesi

Süleyman Demirel’in siyaset dünyasına kattığı söz ünlüdür: “Dün dündür bugün bugündür...”

Tarih, 20 Ocak 2020... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin’de düzenlenen Libya Konferansı dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söylüyordu: 

Bu Bay Kemal’in ilk yanlışı değil. Bir defa ‘Suriye’den gelenleri tekrar Suriye’ye göndereceğim’ diyen bu değil mi? Bu insanlar keyfinden, zevkinden mi geldiler bizim topraklarımıza?

Tarih, 29 Şubat 2020... Erdoğan Dolmabahçe’deki ofisinde partisinin İstanbul milletvekillerine şöyle sesleniyor:

Ve biz dün ne yaptık? Kapıları açtık. Bu sabah itibarıyla 18 bin kişi oldu kapıyı zorlayıp geçenler. Bugün herhalde 25 bin, 30 bini bulabilir. Kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız.

Erdoğan’ın bu açıklamasından saatler sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün sabah sosyal medya hesabında şunları yazıyordu: 

Saat 09.55 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 76 bin 358...” 

Bu yazının kaleme alındığı saatlerde ise rakamın 80 binleri geçtiği bilgisi geliyordu. İdlib şehitlerinin acısını yüreklerinde hisseden milyonların gözü bir yandan da Edirne’de, Çanakkale’de. Muhabirlerimiz Hazal Ocak, Zehra Özdilek, yazarımız Mustafa Kemal Erdemol ile foto muhabirlerimiz Vedat Arık ve Kurtuluş Arı, Ayvacık ve Pazarkule’den izlenimlerini, fotoğraflarını aktarıyor. Sınırları kapatan Batı dünyası ikiyüzlü davranıyor. Umut yolculuğuna çıkan göçmenler, insan kaçakçılarının pençesine düşüyor. Yunanistan sınırında şiddet ve dramlar yaşanıyor...

Göçmenler kamuoyunun uzun süredir tartıştığı bir konu. Bu dramı “insanlık sınavına” çevirmeyelim, vicdanları kirletmeyelim. Her ne kadar unutkan toplumlarda “dün dündür bugün bugündür” siyaseti seçim kazandırsa da tıpkı Erdoğan gibi birisi çıkar sorar: “Bu insanlar keyfinden, zevkinden mi geldiler bizim topraklarımıza?

Nice yıllara Pazar Dergi...

“Cumhuriyet emekçileri ‘Martın başı bahar’ sloganıyla önümüzdeki aya hazırlanıyor. Pazar Dergi, mart ayıyla birlikte her hafta pazar günleri okurumuza “merhaba” diyecek.” 

Evet... 18 Şubat 2019 tarihinde Cumhuriyet’ten Okurlara köşesinde Cumhuriyet Pazar’ın yeniden “merhaba”sını böyle duyurmuşum. Ve dün üzerinden koca bir yıl geçmiş. Tam 52 hafta... 

Değerli meslektaşım Hilal Köse’nin yayın koordinatörlüğünde başarılı işlere imza atan tüm Cumhuriyet Pazar Dergi ekibini, yazılarıyla destek ve emek verenleri kutluyorum. Ağır siyasi gündemde bizlere hafta sonunda keyifli, sürprizlerle dolu bir “pencere” açan Pazar Dergi’yle nice yıllara...

Erdal Sağlam’ın ilk yazısı yarın

Ekonomi dünyasının usta kalemi Erdal Sağlam yarın ekonomi sayfalarımızda ilk köşe yazısıyla Cumhuriyet okurlarına “merhaba” diyecek. Erdal Sağlam’ın öngörü içeren analiz ve yorumlarını ben de okurlarımız gibi büyük bir merakla bekliyorum...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları