Aykut Küçükkaya

Kargalar hâlâ gülüyor...

10 Şubat 2020 Pazartesi

Her şey 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un şu cümlesiyle başladı: “26 Haziran 2019’da torba yasaya asker kişilerle ilgili olarak eklenen maddeyi kim önerdiyse siyasi ayak odur...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemede FETÖ parmağına işaret eden Başbuğ’u hedef alınca, kamuoyu bir kez daha “FETÖ’nün siyasi ayağını” tartışmaya başladı. Şimdi hadi gelin hafızalarımızı şöyle bir yoklayalım, “dönemin AKP’lileri, cumhurbaşkanları, Meclis başkanları, başbakanları, başbakan yardımcıları, bakanları” neler söylemiş...

***

- “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi göz önünde olan, hakkında savcılık kararı olmayan birine çete derseniz ona haksızlık edersiniz.Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ.

- “İnsan merkezli bir hizmeti esas alan insanlara, ‘Hizmetinizi durdurun’ denir mi? Aksine teşvik edilir, desteklenir, elden ne geliyorsa o katkı sağlanır. Bu gerçeği görmemek ferasetsizliktir.Dönemin Çalışma Bakanı Faruk Çelik.

- “Hayatı insanlığa hizmetle geçmiş bu büyük zat için suçlamalarda bulunmak, son derece çirkindir; kara lekedir. Fethullah Gülen Hocaefendi, hayatının her döneminde tertemiz kalmış bir kişidir. Kendisine şükran borçluyuz.” Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ.

- “Bu ülkenin değerini bütün dünyaya yayıyor. Gerçekten bu okulların vizyonunu ortaya koyan başta Fethullah Gülen Hocamız olmak üzere, bütün kahramanlara ben yürekten teşekkür ediyorum.Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış. 

- “Bunların bir paralel devlet şeklinde düşünülmesinin çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum.Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı.

- “Türkçe sevginin dilidir, ‘Gelin tanış olalım’ diyen Yunus’un dilidir. ‘Gel ne olursa ol yine gel’ diyen Mevlana’nın dilidir. İnsanlığa barışı çağıran dildir. ‘Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar kadar olsun. İnançla geril, insana sevgi duy. Kalmasın el açmadığın mahsun gönül. Dünyada her kim sevgiye muhtaç. O’nun hayatını anlat bilsin ki ilaç. Aç herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç’ diyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin dilidir.Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım. 

- “İnsan kendisine ait olan bir şeyi ele geçirir mi? Oraya sızmış, buraya sızmış; bu su mu, nem mi? Cemaat, devleti ele geçirmiş, devlete sızmış; bunlar kargaları güldürür. Bu paranoyaları bir tarafa bırakalım.Dönemin Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik.

- “Yaaa, AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin, burada bize caka satıyor cemaatin Çankırı temsilcisiyim diye…Dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan.

- “Aynen 28 Şubat gibi, aynı 12 Eylül öncesi gibi senaryodur. Derin devlet harekete geçti. Cemaati döverek, cemaate saldırarak, Türkiye’nin değişim yönünü etkilemeye çalışıyorlar.Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı. 

- “Elbette hayatını Kuran hizmetine adamış, insanlığa yön göstermiş, hizmet denen işin sırrını öğretmiş, büyük mütefekkire teşekkür borcumuz var. Hüzünlü gurbetten şimdi Bursa’yı seyreden muhterem Fethullah Gülen’e şükranlarımı gönderiyorum. Rabbim afiyetler versin, sağlık sıhhat versin. Türkiye denince dünyanın dört bir tarafında milyonlarca insan seni hatırlıyor ve hatırlatıyor. Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç.

- “Bütün bu güzel çalışmalara istikamet veren, ilham kaynağı olan çok değerli Fethullah Gülen Hocaefendimize buradan şükranlarımızı sunuyorum.” Dönemin Ekonomi Bakanı Ali Babacan.

- “Cemaatin hedefleriyle, Türkiye’nin hedefleri tamamen örtüşüyor…Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu.

- “Fethullah Gülen hepimizin hocasıdır. Çok değerli bir ilim adamıdır…Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.

- “Aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapı…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.  

***

Listeyi uzatabiliriz... AKP’li milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri ve damatlar!

Unutmadan kripto FETÖ’cüler her yere sızmış olabilirler. Muhalefet partilerine ve tüm kurumlara düşen görev tek tek onları içlerinden temizlemesidir. Tamam her kurum, her parti kendini sorgulayacak fakat on yılı aşkın sürede söylenen bu sözlerin üstü “kandırıldık” savunmasıyla örtülebilir mi? “FETÖ’nün siyasi ayağı yoktur” demek gerçeği inkâr etmektir!.. Başbuğ’un cümlesi bu açıdan önemlidir, değerlidir. Yıllarca ülkenin kurumlarını “ne istediniz de vermedik” söylemiyle laik demokratik Cumhuriyet düşmanı bir cemaate teslim edenlerin “kandırıldık” savunmasına dünyadaki tüm “kargalar güler!..



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları