Cüneyt Arcayürek

'Laik Olan Müslüman Değil!'

17 Eylül 2011 Cumartesi
\n

Malum medya açıkça PKK ile pazarlığı onaylıyor.

\n

Malum medyanın dışında kalanlar da

\n\n\n

kem küm ederek MİTin PKK ile görüşme adı altında pazarlığa giriştiğini kanıtlayan belgelerin açığa çıkmasından memnun görünüyor.

\n

Başbakan’ından medyasına kadar, hatta muhalefeti de içine alan resmi söylem PKKyi hâlâ terör örgütü diye tanımlamakta ısrar ediyor.

\n

Oysa PKK terör örgütü değil Bal gibi Türkiye Cumhuriyetinin bölünmezliğine karşı 29. Kürt isyanı!

\n

Dokuz yıldır tek başına iktidarda, devletin bütün olanakları elinde olan AKP iktidarı; isyanı bastırmakta aciz kalınca önce İmralıdaki caniden medet umdu.

\n

Bu ilişkiye koşut olarak Kandilde yerleşik isyan karargâhı ile pazarlığa oturdu.

\n

***

\n

Başbakan, pazarlık görüşmeleri açığa çıkınca yine laf salatası birtakım açıklamalar yaptı.

\n

Mısırı fethedip Tunusa geçerken uçakta seçilmiş gazetecilere, Hükümet olarak İmralı ile görüşmeyiz ama devlet üzerine düşeni yapar dedi.

\n

Sokaktaki adam Başbakanın bu sözünü basit mantık süzgecinden geçirerek, şöyle bir sonuç çıkarmaz mı: Demek ki başına buyruk bir devlet var. Bir de hükümet. Birbirinden ayrı! Devlet organı MİT, anayasa gereği bağlı olduğu hükümetin emrinde değil!

\n

İyi güzel de RTEnin duyurduğu görüşü, MİT Müsteşarının internete düşen görüşme belgelerindeki şu sözleri yalanlıyor:

\n

Afet Hanımın da dediği gibi yaklaşık bir ay önce Sayın Öcalanlaİmralıda bir araya geldikİsmim Hakan Fidan. Müsteşar yardımcısıyım ama Sayın Başbakanımızın özel temsilcisiyim.

\n

Hakan Fidan; devleti temsilen Osloda PKK ile görüşmeye gittiyse, neden PKKye kendini Başbakanın özel temsilcisiyim diye takdim ediyor?

\n

***

\n

Üstelik RTEyi temsilen MİT ile birlikte PKK ile görüşmelere katılan müsteşar muavini, İmralıdaki caniden, bugüne dek kim söylediyse soluğu savcılıkta veya hâkim huzurunda bulanlar gibi, Öcalandan Sayındiye söz ederek konuşmaya başlıyor.

\n

Mehmet Ali Birand, pek kaygılıydı önceki gece. Yasalar önünde herkesin eşit olduğu kuralını unutmuş göründü. Kanal Dde 19.00 haberlerini sunarken; Allah korusundiye başladı. Ya kaseti inceleyen savcı MİT Müsteşarını PKK propagandası yaptı diye suçlarsa…” dedi.

\n

TVlerde boy gösteren yandaşı, yalakası, yandaş olmayan yazarlar geçen akşam eteklerinde sevinç zilleri çalarak; devlet, terör örgütü ile masaya oturmaz tezinin de çöktüğünü ilan ettiler.

\n

PKK ile pazarlığa girişen RTEyi kutlayıp kutsuyorlardı.

\n

Olağan medyatik bir görüntü bu; lakin 30-40 bin kişinin katlinden sorumlu olan PKKye ne verilecek, ne alınacak sorusunu anımsamak medyada tek bir Allahın kuluna nasip olmadı.

\n

***

\n

Kürt siyasetçi Şerafettin Elçinin; -Habertürk gazetesinde- açıkladığına göre; İmralıdaki ile hükümet adına görüşenler -hükümetin bir türlü yalanlayamadığı- bir protokol hazırlamışlar. RTE bu kadarı da olmaz diye imzalamamış ve Kandil bu sonucu duyar duymaz kan dökmeyi hızlandırmış.

\n

Pazarlığın ne denli tehlikeli, bugünlere oranla ne kadar daha ağır sonuçlar verebileceğinin kanıtıdır Bay Şerafettin Elçinin açıklaması.

\n

Bu, PKK pazarlıkta dayatmalarına olumlu sonuç alamayınca derhal daha çok kan dökmeye ve bu hükümeti, dayatmalarını kabule zorlayacak, demektir.

\n

***

\n

Mısırda iktidara hazırlanan Müslüman Kardeşlerin, laiklik dayatmalarından memnun olmadığı haberlerini RTEnin, Arapça sözcüklerin yanlış tercümesine bağlamasına da fazla kulak asmamak gerek.

\n

Ama Kahireden ayrılmadan önce ve uçaktaki kimi açıklamaları tam tamına RTEnin şanına layık açıklamalar.

\n

Hele örneğin MİT Müsteşarını kolay harcamayacağına ilişkin sözleri.

\n

Oysa, açıklamaları PKK ile pazarlığa oturma emri verdiğini itiraf ediyor. Bu, bir.

\n

PKK ile pazarlık görüşmelerine temsilci olarak gönderdiği adamı kolay harcamayacağını söylemesi de vefalı siyaset adamı olmasından ileri gelmiyor

\n

Üstelik Kahirede laik devlet erdemlerinden söz ederken; Ankarada laik Cumhuriyet döneminin kapandığını ilan eden ve RTEnin Milli Eğitim Bakanlığına getirdiği Bay Ömer Dinçer bakanlığı yeniden düzenlerken; Atatürk milliyetçiliğine, laik sosyal hukuk devletine bağlı vatandaş yetiştirmekoşulunu kaldırıyor.

\n

Bu, Araplara laiklikten söz edenin bir yüzü.

\n

***

\n

Diğer yüzünde ise; Kahiredeki laiklik vaazlarında inandırıcı olmak için şöyle dediğini TVlerdeki canlı yayınlarda öğrendik.

\n

Laiklikten korkmayınız dedikten sonra şöyle devam etti:

\n

Laik olan devlettir. Ben Müslüman olduğum için laik değilim!

\n

Mantıksal bir sonuç çıkıyor RTEnin bu açıklamasından.

\n

Koskoca Başbakan; Müslüman olduğu için laik olmadığını itiraf ve ilan ettiğine göre

\n

Bu ülkede laikliğe inanan (ben dahil) milyonlarca insanımız artık Müslüman değil!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları