Cüneyt Arcayürek

'Sokaktaki Adamdan' Yorumlar...

15 Kasım 2012 Perşembe

İki haber; çokbilmişlere, özellikle halkın sesi olduklarını iddia eden partilere; sokaktaki adamın güncel olayları, iktidar sahiplerinin açıklamalarını günübirlik değişik

\n

içerikte yorumladığını kanıtlıyor.

\n

İlk haber: Başbakanın, Brunei Sultanını yeğleyerek 10 Kasımda Atatürkü anma törenlerine katılamayışından kaynaklanan toplumsal tepkileri karşılamak amacıyla Makedonyanın Kocacık köyünde babası Ali Rıza  Efendinin (oysa dedesinin) iki evinin kalıntılarının bulunduğunu, restorasyon işlemlerinin başlatıldığını fotoğraflar göstererek...

\n

Gereksiz yere CHPyi suçlayarak Biz Nutuk hazmettirenlerden değilizdediğini bildiriyor...

\n

Böylece sözde Atatürkçü bile olamadığını kanıtladı.

\n

Bu haberin TVlerde canlı yayımlanmasının üzerinden kısa süre geçti. Vatan gazetesinin internet sitesinde sokaktaki adamın yorumları yayımlandı:

\n

Fedai Uğurlu: Hadi canım sende. Atatürk nere, sen nere.

\n

Ali Ekber Akdoğan: “Sn. Başbakan; sizin özünüzde kesinlikle Atatürk sevgisinin olmadığını, bu yüce Türk halkı çok iyi bilmektedir. Her konuşmanızda Atatürk adını zikretmekten neden korkarsınız. Gazi Mustafa Kemal demekten başka bir şey bilmez misiniz? GMK Atatürkü ne kadar sevdiğiniz 10 Kasım mesajlarınızdan belli.

\n

Mehmet Yılmaz: “Atatürkü sevmek lafla olmuyor.”

\n

Turhan Meşe: Atanın huzurunda sap gibi durulmazdediniz. Şimdi Atamızın babasının evini bile koruyorsunuz.

\n

Vefa Doğan: Türk dünyada binlerce yıl tarih yazmış bir millettir. Bir ulusun parçası değil. Bir Gürcü olarak senin için hiç mühim olmayabilir ama bir Türk için Türklük namustur, şereftir, şandır. Vatanı sulayan onun kanıdır. Sıkışınca Atatürkçü kesilme başımıza.

\n

Yusuf Günal: Bugünkü konuşmanızda Atatürk diyemediniz. Atatürkü anlayanlar, sevenler neden sana destek verirler ki, alternatif yok diye mi, o da olur inşallah. Yoksa destek çok azaldı. Buradaki yorumlardan da anlaşılıyor bu. Eskiden böyle miydi? Laf söyletmezdi AKPliler, oranlar tam tersi olurdu.

\n

Muzaffer Kaya: Muhalefeti eleştirmek yerine zamanını terörü bitirmeye harcasana. Suriyedeki muhaliflere destek vermek yerine içimizdeki düşmanları temizlemeye zaman ayırsana. Brunei sadrazamının yemeğini iptal edip 10 Kasımda görevini yerine getirsene.

\n

***

\n

58 yorum arasında Faruk Çimen imzalı RTEnin lehinde tek bir yorum şöyle diyor:

\n

Başbakanım her şeyi güzel yapıyorsunuz da 10 Kasım törenlerini aksatıyorsun gibi, çevremde bunu anlatmakta zorlanıyorum. Bunu aylar öncesinden programa alsan nefis olur.

\n

***

\n

İkinci haber: Barış ve Demokrasi (Kürt) Partisi Genel Başkanı Demirtaş, Mardin Cezaevi önünde yaptığı konuşmada, Öcalanın heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazındedi.

\n

Haberin TVlerde canlı yayımlanmasının üzerinden kısa süre geçti, Vatan gazetesinin internet sitesine şu yorumlar düştü:

\n

Tarık Demirci: Hadi deneyin bakalım, kendinize güveniyorsanız. Siz dikersiniz yıkacak birileri çıkar.

\n

Ali Şeker: Dik, dik! Başbakanlıkın karşısına dik! Tayyip her girip çıkışında görsün.

\n

Ali Batuhan Sünnetçi: Yavaş yavaş her şeye alıştırıyor iktidar halkı. Heykeli Başbakan açarsa şaşırmam.

\n

Adını vermeyen bir yorumcu: Sen ancak evinin bahçesine ağaç dikersin!

\n

B.Yıldız: Biraz daha sabredin. Aponun heykelini Tayyip ile kol kola beraber dikersiniz.

\n

***

\n

RTEnin işitmeye, anımsatılmasına dayanamadığı söz, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayarın, Atatürkün Etnografya Müzesinden Anıtkabire nakledildiği gün söylediği sözdür:

\n

Atatürk! Seni sevmek milli ibadettir.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları