Cüneyt Arcayürek

Gerçek Gerçektir!

19 Nisan 2012 Perşembe
\n

Başbakanın değişmeyen bir huyu var. Uygulamaları yasalara, gerçeklere de aykırı düştü mü, halkımız istedi diyor.

\n

RTEnin indinde AKPye oy veren yüzde 50 seçmen, 74 milyon halk!

\n\n\n

28 Şubat soruşturmasını da halkın istediğini söyledi.

\n

Anlamı nedir bu sözün? Gayet basit. Halkımız, bilmediğimiz iletişim yollarından, 28 Şubat neden soruşturulmuyor, Çevik Bir neden tutuklanmıyor diye RTEye ve savcılığa başvurdu; ola ki suç duyurusunda da bulundu.

\n

Savcılar da halkın isteğini yerine getirerek 28 Şubatı soruşturmaya aldılar!

\n

Milli irade dedin mi akan suların durduğu bu ülkede, bu kadar basittir gerçekleri saptırmak!

\n

***

\n

28 Şubat soruşturmasının intikam duygularını tatmin etmek amacıyla tezgâhlandığını söyleyen Kılıçdaroğluna karşı çıkan RTE, farkına varmadan suçlamayı doğrulayan açıklamalar yaptı.

\n

Kendini överken ayıbını söyler demeye gelen merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler diye bu gibi hallerde sık sık kullanılan bir özdeyiş vardır, o hesap. RTE de 28 Şubat dönemine saldırırken intikam duygularının tutsağı olduğunu kanıtladı.

\n

Üstelik Senin siyasi tarihten haber yokdediği Kılıçdaroğluna saldırırken, siyasi tarih diye belediye başkanlığındaki mahkûmiyet kararını mahkeme, oraların (yani askerin) talimatı ile aldı. Cezaevineoralarıntalimatıyla girdim diye açıkladı ve

\n

15 yıl içinde sakladığı kin ve intikam duygularını Alma mazlumun ahını, çıkar aheste ahesteözdeyişiyle açığa vurdu.

\n

***

\n

Milli irade anlayışına gelince:

\n

27 Mayıstan önce ülkeyi açık cezaevine dönüştürerek antidemokratik bütün olanakları kullanan, gazetecileri hapse tıkan, Mecliste yargı olanaklarıyla donattığı Tahkikat Komisyonu’nu kuran, demokrasiyi tek adamlığa dönüştüren Adnan Menderes, bütün uygulamalarında milli irade sözcüklerini kullanıyordu.

\n

…2002’den 2012ye kadar tek adamlığını pekiştiren, kendine ve partisine muhalefet edenleri hapse tıkan, korku imparatorluğu kuran, demokrasinin klasik kurallarına aykırı uygulamalar ile tek adamlığını pekiştiren RTEnin milli irade anlayışı ile Adnan Menderesin milli irade anlayışı arasında fark yok!

\n

Her ikisi de milli irade söylemini kişisel siyasal amaçları uğruna kullandılar.

\n

***

\n

Nagehanlar, Ilıcak gibi 27 Mayısta babasını tutuklayan askerlere duyduğu kin ve nefret nedeniyle o günü demokrasiye müdahale diye algılayanlar ve benzerlerinin fikir ve görüş babası RTE ne derse desin, o günleri yaşayanlar şu gerçeği biliyor:

\n

27 Mayıs; Menderesin milli iradeyi kullanarak tek adamlığa yuvarladığı demokrasiye rahat nefes aldırmak, korku rüzgârının hızını kesmek ve milli iradenin gerçek yörüngesine dönmesini sağlamak için gerçekleştirildi.

\n

Bugün ise ülkemiz; milli iradenin, milli iradeyi dediğim dedik diye kullanan RTEden ülkeyi kurtaracağı günü bekliyor...

\n

***

\n

Demokrasilerde darbenin yeri yok. Anladık.

\n

Fakat her darbe tartışmaya açıldığında, darbeleri şu veya bu yanlarıyla sürekli yerden yere vuranlara neden şu soru sorulmuyor:

\n

1960’ta, 1980de, hatta yobazlığın, irticai hareketlerin, siyasal davranışların sürekli izlendiği 1997 yılının 28 Şubatında ülke güllük gülistanlıktı. Askerlerin keyiflerine geldi. Hadi darbe yapalım bu sabah, dediler. Yönetime el koydular veya demokrasiye balans ayarı yaptılar.

\n

Pekâlâ! Ama darbeci askerler, yönetimde kalacakları yerde bir iki yıl sonra neden demokrasiye yeniden yol verdiler?

\n

***

\n

RTE ve yandaşları, yalakalar, korku imparatoruna teslim olan medyanın yüzde 92si

\n

baş efendiye hoş görünmek için ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar... yakın tarihi ve olayları ne kadar saptırırlarsa saptırsınlar

\n

...çatlasalar da patlasalar da gerçek gerçektir.

\n

Bir gün mutlaka ortaya çıkar, çıkacaktır da!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları