Cüneyt Arcayürek

Kimi Aldatıyor?

21 Mart 2015 Cumartesi

Yok, bu kadarı da olmaz.
Bir iki yıl önce bu ülkede Bay RTE’nin bilgisi ve himayesinde yüzlerce aydın, TSK’nin güzide komutan ve subayları bir gecede derdest edilerek yıllarca hapishanelere tıkıldı.
Yarının generalleri yüzlerce kurmay subay önünde; üstelik bu subayları, üç beş yıl önce bu ülkede şimdi karşılarında cumhurbaşkanı olarak duran, zamanın AKP’li başbakanı döneminde neler olup bittiğini sanki bilmezmiş gibi...
...kürsüde utanmadan sıkılmadan, “Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla şahsım da olmak üzere tüm ülke aldatıldık” diyebildi.

***

Her seçimde uydurma mağduriyet rolü oynayarak halkı aldata aldata tek başına yıllarca iktidarda kaldı ve şimdi de...
...Savcılığını üstlendiği Ergenekon ve Balyoz davalarını, kol kola, el ele, kafa kafaya vererek tezgâhladıkları Ergenekon ve Balyoz davalarının sorumluluğunu, Müslümanlığı birlikte sömürdükleri takkeli dostu Cemaate yükleyerek, boynunda asılı duran sorumluluktan sıyrılacağını yutturmaya çalışıyor.

***

Ergenekon davasının kahramanı ilan ettiği, özel zırhlı arabalarla koruduğu savcıya TV’lere sahip çıkıp acaba ne kadar gerçek diye kuşkulanmadığı CD’leri izleyince şoklara girdiğini, askerlerin ilk defa sivil mahkemelerde yargınlanmasının sözde demokrasiyi yücelttiğini... her konuşmasında öven sarı çizmeli Mehmet Ağa mıydı?.
Şimdi çıkmış, üstelik mağdur ettiği başta subayların sorumluluğunu, yine karakter yapısı olan söylediklerinden dön baba dönelim ahlakı ile özetledi. Sorumluluğu “Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan Cemaatin” kurguladığı kumpasa bağladı...

***

Övündüğün Kasımpaşalı mertlik bu büyük yalanın neresinde?..
Bu ülkenin insanlarından Cemaatle kurguladıkları kumpası gizleyerek aldatıldığını söyleyen ve yeni tarihsel bir büyük yalana imza atan sensin, sen!
Bir başbakanın sözlerine inanmayı ulusal ahlak bilen bu ülkenin insanları sana inandı. O zamanlar önüne konan belgelerin çoğunun sahte ve çarpıtılmış olabileceğini, namuslu, sorumlu başbakan gibi, tabii işine yaradığı için inceletmedin bile.
Üstelik bugün suçüstü de yakalandın. Zamanın Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a göre, amaç başka. Kozmik Oda’da Arınç’a suikast belgeleri değil, TSK’yi suçlu gösterecek belgeler aranıyor.
Başbakan, Başbuğ’a bu saptamasını inceleyelim demek zahmetinde bulunmadan, tepeden kurgulanmış yargıç kararına uyulması gerekliliğini söylemekte yetiniyor.

***

Şimdi nasıl aldatıldığını açıklayamıyor.
Bugün aldatıldım diyen zamanın başbakanının, büyük acılara neden olan davaların tezgâhlanmasına gözü kapalı.
Bu, başbakanın devlet yönetimindeki ehliyetsizliğinin kanıtı değil mi?
Cemaate her istediklerini verdiğini söyleyerek devleti birlikte kullandıklarını itiraf eden bir siyaset adamı, bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bile oturmayı hak etmiyor.
Üstelik yıllarca aldatıldığını, halkımızı da aldattığını itiraf edip yöneticilik ehliyetinden yoksun olduğunu kabul ederek işgal ettiği ve etmeyi tasarladığı görevlerden bugünden vazgeçmesi gerekiyor.

***

M. Kemal’in portresi ve onun ordusunun bugünkü temsilcileri önünde sözde aldatıldığını ve ama ülkeyi de aldattığını itiraf eden bu adam, konuşmasından sonra...
...Harp Akademisi’nde ayakta alkışlanmaya değer mi?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları