Gülengül Altınsay

Kartal Takipte

27 Ocak 2015 Salı

Beşiktaş’ın en son transferi Tolgay Arslan İstanbul Havaalanına inerken Beşiktaş Ankara 19 Mayıs Stadı’nda sahaya çıkıyordu. Zaten Beşiktaş hiçbir transfer dönemini boş geçmiyor. Mutlaka transfer edecek birilerini buluyor. Bakalım yapılan bu son üç transferle sorunlar çözülebilecek mi? Yoksa zaten rekora giden borçlar daha da mı kabaracak göreceğiz.
Baksanıza Gençlerbirliği maçına çıkıyorsunuz ama eksikler tamamlansın diye aldığınız yeni oyunculardan hiçbiri sahada yok.
Üstelik Gençlerbirliği gibi, Süper Lig’in şu anki antrenörü İrfan Buz’la iç sahada hiç maç kaybetmemiş en genç takımına karşı mücadele ederken.
Gençler’in hücum hattında İrfan Can, Tomic ve Stancu’nun olmaması önemli eksiklikti. Beşiktaş içinse şans. Ama Siyah - Beyazlılar öylesine yavaş hücumlar yaptılar ki tam tersine Gençler kaptıkları toplarla hızlı çıkıp daha etkili oldu. Dakikalar ilerledi ama Beşiktaş üç pasta top kaybetmeye Gençler de temkinli olmaya devam etti ve sonuçta ortaya pozisyonsuz, zevksiz bir oyun çıktı.
Oysa ki devre arası dinlenmiş Beşiktaş’la Gençler’in karşılaşmasından beklentimiz tam tersiydi. İlk kaleyi bulan şut 31. dakikada Oğuzhan’dan geldi örneğin. O da kalecinin kucağına. Kartal’ın Atiba-Necip orta sahası oyunun hücum yönünü savsakladı. Ve Demba Ba yalnız kaldı. Ortada bir tek Gökhan ve Oğuzhan bir şeyler aradı. Böylece ilk yarıda geri dörtlüsünü çıkartmayan ev sahibi takımın istediği gibi gelişti oyun.
Gençler 2. yarıda daha kalabalık hücumu düşününce hem oyun hareketlendi hem de taraflar gole yaklaştı. Bilic’in 64’te Oğuzhan’ı çıkarıp Kerim’i almasının mantığını anlayamadım. Oğuzhan çok etkili değildi belki ama yine de düzgün pas verebilen belki de tek adamı oyundan çıkarmanın anlamı yoktu.
Ama Kerim’in Kartal’a hız kazandıracağı da belliydi. Nitekim ona yapılan faul sonucu kazanılan frikiği Demba Ba akıllı bir vuruşla gole çevirdi. Ve böylece Siyah - Beyazlılar son 20 dakikaya önde girdi. Ardından Serdar’ın sert ortasına çabuk davranarak dokunan Olcay farkı ikiye çıkardı ve oyunu bitirdi. Bundan sonrasında Beşiktaş’ın tek kale şovunu seyrettik. Başladığının tam tersi bir kimlikte maçı bitiren Kartal zirve takibini sürdürdü böylece.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları