Alex'e Vefa, F. Bahçe Tarihine Vefasızlık

19 Eylül 2012 Çarşamba
\n

\n\n\n

Emre gitmeli miydi, gitmemeli miydi? Tekrar getirilmeli mi, getirilmemeli mi? Düşman kardeşler haline gelen Aykut ile Alexin barıştırılması, Selçuk İnan ve Hamitin sahadaki protestosu. Alexin heykelinin Fenerbahçe Stadının önüne dikilip dikilmemesi Fenerbahçenin gündemindeki konular. Bütün bunlar konuşulur, tartışılır, eleştirilir ve irdelenir tabii ki. Ancak Kurtdereli Hikâyelerigibi uzadıkça uzarsa tadı kaçar. Bu konularla ilgili olarak spor toplumu adeta ikiye bölünmüş, birbirlerinin aksine tezler getiriyorlar ortaya. Hele basın, at ile arpayı dövüştürüyor. Çok satabilmek ya da çok izlenir olmak için en iyi ortamdır, zamanıdır düşüncesi ayan beyan ortada. Şimdi bu konulara Aziz Yıldırımın şike davasından sonra bir hukuk mücadelesine girmesi, Mehmet Ali Aydınlar ile söz düellosunun başlatılması da eklendi.

\n

Dünyaya bakarsak kritik günler geçiriyor. Ortadoğu alevler içinde. Ateş bize de sıçrıyor. Alevi meselesi, Kürt meselesi, ekonomik durum, zamlar, sosyal ve siyasal patlamaların yaşanması, 4+4+4 sistemi ile nereye doğru yelken açıldığının sorgulanması gibi konular kulak arkasına atılmış gibi birkaç cılız sesin dışında. Varsa yoksa futbol ve hatta Fenerbahçe Kulübünün olayları.

\n

Gündemdeki futbol konuları içinde benim en çok ilgimi çeken konu, Alexin heykelinin dikilmesi. Bir futbolcu olarak bunu takdir ederim. Alexin ülkemize gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum. Sadece oynadığı futbol ile değil, sosyal yapısı ile de. Bunu inkâr eden kör olmuş demektir. Bütün bunlara karşın heykelinin dikilmesine gerek var mıydı? Bence yoktu. Brezilya, ülke dışında futbol oynayıp da çok sevildiği ve vazgeçilmez olduğu için onun heykelini Rioda dikmelidir. Bunun doğrusu budur. Bizim yaptığımız, yabancı hayranlığı özelliğimizin ispatlanmasından ibarettir.

\n

Aziz Yıldırım, bir televizyon kanalında yaptığı söyleşide Heykel dikme merasimine gitmem, olayı taraftar tezgâhladıdiyor. Taraftarlar Fenerbehçe Yönetim Kurulu mu ki? Maddi yönünü yüklenseler de bir anlam ifade etmez. Keşke Aziz Yıldırım, bu konudaki fikirlerini Alexin tartışılır duruma gelmeden önce söylemiş olsaydı. O zamanlar hiç ses çıkarmamıştı. Ne demişler sükut ikrardan gelir...

\n

Sonuç olarak taraftarlar Alexin heykelini dikti. Dünyada az görülebilecek bir vefa göstergesi. Ama bir yandan da Fenerbahçe tarihine vefasızlık gösterdiklerinin farkındalar mı acaba?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Olmaz.. Olmaz... 6 Kasım 2012

Günün Köşe Yazıları