Hilmi Türkay

Beklenen Şampiyonluk

23 Mayıs 2011 Pazartesi
\n\n\n

SİVAS - F.Bahçe şampiyon... Bu sefer işlem tamam. Hani 2 kez sonda kaçmıştı ya ipi göğüslemek, şimdi öyle olmadı. Artık inanabilirsiniz, biliyorum içinizde halen şaşkın olanlarınız var. Çıkın şoktan. Dökülün sokaklara. 4 yıl gecikmeye uğrayan coşkuyu yaşayın. Hakkınız... İyi günde, kötü günde destek verdiniz. Yılmadınız, umudunuzu yitirmediniz, en zor günlerinde Aykut Kocamana, takıma sahip çıktınız, Samandıraya gittiniz, moral aşıladınız. Saracoğluna koştunuz, 12. Adamlık görevinizi üst düzeyde yaptınız. Deplasman yollarına koyuldunuz, umursamadınız parayı pulu. Yeri geldi aç kaldınız. Ama bütün yaşananlara değdi. İşte size büyük armağan, şampiyonluk kupası. Sevgiliniz, eşiniz, çocuğunuz, arkadaşınız gibi değerli, anlamlı bir ödül. Doyasıya keyfini çıkarın, eğlenin 40 gün, 40 gece. Voleybolcular, basketbolcular, kürek takımı, yüzücüler, atletler gibi futbolcular da mutlu olmayı nihayet hak etti. Gerçi kolay olmadı bu zafere ulaşmak, bugünlere gelmek.

\n

Kötü bir ilkyarı geçirmişti F.Bahçe. Futbolcuların o kadar çok başı ağırmıştı ki, gün oldu sokaklara çıkamadılar, konuşmadılar, köşe bucak insanlardan kaçtılar. Taa ki Türkiye Kupasında yenildikleri Yeni Malatya maçına kadar. Çünkü bu karşılaşma yeniden her şeyin silbaştanlığı için iyi bir fırsattı. Herkes başını ellerinin arasına götürdü ve saatlerce düşündü. Ağabeyler ön plana çıktı. Emre, Alex, Volkan, Semih ve Gökhan gibi. Karar verildi; Biz bu işin üstesinden geliriz..Peki ya aradaki puan farkı ne olacaktı?. İlk destek Aziz Yıldırımdan geldi. F.Bahçe Başkanı, oyuncularına şöyle seslenmişti: Sizlere inanıyorum. Başkanın transfer yapmaması da inandığının bir göstergesiydi. Samandırada neşeli günler başladı, galibiyetler birbirini izledi. Ne Kadıköyde, ne de dış sahada yenildiler. Takım kişiliğini bulmuştu. İyi top oynuyor, iyi mücadele ediyordu. Tabloya baksanıza olağanüstü, öyle değil mi? Kim başarabilir bunu? Neredeyse rekor kıracaklardı.

\n

4 Eylül tribünleri Saracoğlunu hiç aratmadı, keza sokakları da Kadıköy gibiydi. Maçı anlatmama gerek yok. Bu saattten sonra sahadaki futbolu mu, kötü ya da iyi oynayanı mı, neyi yazalım ki, hem de böylesine bir gecenin ardından?

\n

Son perde, son oyundu. F.Bahçe kazandı, sürpriz mi hayır. Beklenen sonuç. Futbolcuların her biri şimdi zafer sarhoşu. Başkan Yıldırımın sevinç gözyaşlarını da görmenizi isterdim. Kaleci Volkana, Gökhana, M.Topuza, Yoboya, Alexe, Emreye, Stocha, Nianga ve de diğerlerine, ayrıca teknik heyete, arkada görünmeyen kahramanlara kucak dolusu alkış... Sivasspor, teknik direktörüyle, oyuncusuyla, kentiyle iyi bir misafirlik örneği sergiledi. Bir alkış da onlara. Ankaragücü maçı sonra yazımın başlığını Şampi... şeklinde atmıştım. Şimdi Şampiyon diye tamamlıyorum. Bazı insanların önsezgileri vardır, yeri gelir bu doğrultuda hareket ederler. Pek inanmam ama....

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları