Hilmi Türkay

Yavan Futbol

18 Kasım 2012 Pazar

\n

ESKİŞEHİR - Hafta içinde A Ulusal takımımız, Danimarka ile bir hazırlık maçı oynadı. Uluslararası takvimde bu karşılaşmalar daha önceden yer almakta. Ülkelerin birinde engel teşkil edecek önemli bir husus olmadıkça maçlar oynanır. Ancak birkaç gün sonra lig maçları varsa Ulusal Takımın başındaki hoca bu durumu göz önüne alıp kulüplere yardım amaçlı şablonunda başka alternatiflere gidebilir. Maçın adı üstünde hazırlık karşılaşması. Ben böyle düşünüyorum. Peki Abdullah Avcı bunu yaptı mı? Hayır. Hatta ve hatta taraflı da hareket etti. 5 F.Bahçeli futbolcudan 3ünü 90 dakika sahada tuttu. Zaten bu oyuncular (Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün) yüksek tempoyla oynadıkları bir lig maçından yeni çıkmışlar ve de yorgunlar. Oynatmasan kaybın ne olur? Karşılaşma önemli olsa hadi anlarım, ama böyle bir şey olmadığı halde ısrarcılığı kamuoyunda tepki gördü. Cumhur Önder Arslan, ‘‘Avcının yaman çelişkisi’’ başlığı altında habere imza attı. Cumhurun haberinden ince detayları alıntı yaparak sizlere sunuyorum. Ay - Yıldızlıların Danimarka mücadelesinde ilk 11de Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal ve Caner Erkin olmak üzere 5 Fenerbahçeli sahaya çıktı. Bu isimlerden Gökhan, Bekir, Hasan Ali 90 dakika oyunda kaldı. Mehmet Topal 45, Caner ise 65 dakika sahada kaldı. Ulusal maçta G.Saraydan ise Semih Kaya ve Burak Yılmaz ilk 11de forma giydi. Semih 90 dakika oynarken Burak sadece ilk 45 dakika sahada yer aldı. Abdullah Avcı, Danimarka maçının ikinci yarısında G.Saraydan Selçuk İnanı sahaya sürdü; yine Sarı - Kırmızılı ekipten Umut Bulut 83. dakikada oyuna girdi. Maçın geneline bakıldığı zaman toplamda F.Bahçeli oyuncular 380; G.Saraylı futbolcular ise 187 dakika sahada kaldı. Bu rakamlar ortadayken Abdullah Avcının konuyla ilgili Danimarka maçından önce ve sonra yaptığı açıklamalardaki çelişkili ifadeler dikkat çekiyor. Avcı, Danimarka maçından önce kendisine yöneltilen, 16 Kasım Cuma günü Kardemir Karabükspor ile lig maçına çıkacak G.Sarayın futbolcularını dinlendirecek misiniz şeklindeki soruyu Kulüplerimizin Avrupa kupalarında bizi temsil etmesi çok önemli. Bu yarışın içinde olmaları önemli. Bunun yanında sporcu sağlığı da önemli. Bu konuyu sağlıklı bir şekilde sahada değerlendireceğizşeklinde yanıtlamıştı. Ancak genç teknik adam, Danimarka karşısındaki oyuncu tercihlerinin ardından mücadele sonrası basın toplantısında yöneltilen Avrupa kupalarında mücadele eden G.Saray ve F.Bahçenin teknik adamlarıyla maç öncesi görüşme yaptınız mı sorusuna Hocalarla görüşmem olmadı. Kadroyu açıklarken hangi takımda olduğu önemli değil. Oyunu planlarken üç gün sonra hangi maçı oynayacağını düşünmeden planlama yapıyoruz. Mehmet Topal ile Selçuk İnan değişikliğini daha önce konuşmuştuk. Ona göre bu değişikliği yaptık. Diğer değişiklikler ise duruma göre oldu cevabını vererek büyük çelişki yarattı. İşine iddialı girmişti Abdullah Avcı ama henüz ortada olan artılık bir durum yok. Hani başarırdı?

\n

Fenerbahçe haksızlığa uğrayan kulüp durumunda. Sessiz kalması mümkün değil. Aykut Hocadan kocaman tepki geliyor. İşte tepki dolu o sözler; TFFye ve Abdullah Avcıya sitemimi iletmem gerekiyor. Ligler çok sıcak. Rakiplerimiz açısından da öyle.. Başlangıç itibariyle rakiplerimizden biri cuma günü oynuyor biz ise cumartesi oynuyoruz. 5 oyuncumuz Milli Takımdaydı, 3’ü 90 dakika maç oynadı. Bize sorulup oynayacağımız maç pazar gününe alınabilseydi iyi olurdu. Antrenörün de bunu dengelemesini beklerdim. TFF, Eskişehirspor ile oynayacağımız maçımızı pazara alabilirdi. Bu olanağımızı elimizden aldılar. Oyuncular milli maç olduğunun bilincinde olmalarına rağmen kendilerine de bir şey olmasını istemediğini görebiliyorduk. Hasan Ali ve diğer oyuncularımıza bakıldığında pek de sağlıklı hamleler görülmüyordu.Evet, söz sırası yeniden sayın Avcı da. Konuşur mu, sanmıyorum biraz zor.. Çünkü sırada Aziz Yıldırım bekliyor bu kez!..

\n

F.Bahçe 27. dakikada 10 kişi

\n

Eskişehir günümüzde Avrupa izlenimi veren bir kent oldu. Yılmaz Büyükerşen değişimde büyük pay sahibi. Maça kalabalık medya ordusuyla geldik. Aykut Hoca onbirindeki tek değişikliği Stochun yerine Caneri alarak yapmıştı. Ev sahibi çıkışı yapan bir ekip. Alper, Erkan, Tello, Necati, Kamara, Veysel Sarı son haftaların flaş isimleri.

\n

Titreten bir soğuk, başlarda iki taraf arasında gidip gelen top. Az sayıda Fenerbahçe taraftarı, bilet fiyatları 100 lira insaf.. Caner, hakeme küfürden kırmızı kartla oyun dışında kalıyor. Fenerbahçelilerin tepkisi büyük. Aykut Kocaman da sahaya giriyor. Hocayı hiç böyle çıldırmış görmemiştim. Dakika 27, takım 63 dakika 10 kişi mücadele edecek. Planlar bozuluyor, 28 - 45 arası hakimiyet ev sahibinde. Penaltı kararına yine itirazlar geliyor. Necati gol yapınca Es - Es 1-0 üstünlük sağlıyor. Devre arasında Fenerbahçeli futbolcu ve teknik kadronun bir kez daha Fırat Aydınusun etrafını çevirdiğini görüyorum. Herkes konuşuyor, tabii bulunduğumuz yerden duymamız mümkün değil.

\n

İkinci yarının başı, Tello, Volkanla karşı karşıya.. Golü atsa Eskişehir önemli bir avantaj yakalayacak ama vuruşu etkisiz. Fenerbahçe kapanıyor, nedenini anlayamıyorum. Meirelesin kaleye giden topunu önleyen Kırmızı - Siyahlı oyuncular değil takım arkadaşı Sow oluyor. Aynı Sow kısa süre sonra öyle bir gol atıyor ki jeneriklik, defalarca alkış alacak ve hatta şapka çıkarılacak türden. Senegallinin grafiği son haftalarda olağanüstü.. Asist Kuyttan geldi unutmamalıyım. 87de Necatinin kale önündeki röveşatası direğe takılınca gecenin skoru da belli oldu. Bu şartlarda alınan 1 puan Fenerbahçe için önem teşkil ediyor. Fırat Aydınus’un hem kırmızı kart hem penaltı kararı çok ağırdı.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024
Ah hocam ah!.. 12 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları