Türkiye'yi Yöneten ve Değiştiren Kadro

23 Haziran 2012 Cumartesi
\n\n\n

Türkiyeyi yöneten ekibin yeni hedefi çocuklarımız...

\n

Önce Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul Gençlik Kolları Kongresinde, Necip Fazıl Kısakürekten alıntı ile o hedefi belirlemişti:

\n

Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik...

\n

Ardından da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hedefi koyan ekibi geçen mayıs ayında Konyada açıkladı:

\n

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, bizim için sembol isim. Bizim tarihimizde, düşünce hayatımızda önemli rol oynayan, iz bırakan önemli bir isim. Bizim kuşağımızda emeği olan bir isim. Türkiyede soylu, seviyeli düşünce adına kim varsa, Necip Fazıl Kısakürekten pay almıştır. Bizim kendi düşünce dünyamız adına bunu aynen söyleyebilirim. Türkiye, bugün çok büyük bir değişim geçiriyor. Son 10 yıldır Türkiye, büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişimin başında olan ekipler, bunu gerçekleştirenler, o dönemde yetişmiş olanlar, bütün birikimlerini, Necip Fazıl Kısakürekin düşüncesinden, emeğinden beslenerek bugünlere gelmiştir.

\n

Atalayın sözünü ettiği dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısıolarak yetişmiş ve bugün 1923 devrimi ile kurulmuş Cumhuriyeti değiştiren kadrodur bu.

\n

Necip Fazıl Halka değil, Hakk’a inanan; meclisinin duvarında Hâkimiyet Hakk’ındırdüsturuna hasret çeken, gerçek adaleti bu inanışta bulan ve halis hürriyeti Hakk’a kölelikte bilen bir gençlikdiye süren o konuşmasını, 1975’te Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) düzenlediği Milli Gençlik Gecesinde okumuştu.

\n

İslamcı Eylem Örgütleri Dünya Rehberine göre, Suudi Arabistan kökenli Rabıta örgütüne bağlı kuruluşların arasında bulunan MTTBnin yetiştirdiği ve bugün Türkiyeyi yöneten kimi devlet büyüklerimizi -geçmişte MTTBde yaptıkları görevlerle birlikte- tanıyalım:

\n

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül (MTTBde Merkez İcra Konseyi Muhasibi, İcra Konseyi üyesi, Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Tiyatro Müdürü), TBMM Başkanı Cemil Çiçek (1970’te MTTBnin düzenlediği ve Fener Rum Patrikhanesi aleyhine gösterilerin de yer aldığı Fetih Haftası mitinginde konuşma yaptı), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (MTTB Tesisler Müdür Yardımcısı, Kültür Müdürü), Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay (1968de ilk türban eylemini destekleyen MTTBye bağlı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Derneği Başkanı), Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç (MTTB faaliyetlerine katıldı), Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu (MTTB faaliyetlerine katıldı), Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer (MTTB Dış Temaslar Müdür Yardımcısı), Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bahaettin Cebeci (MTTB İcra Konseyi üyesi, Kültür Müdürü ve Murakebe Heyeti yedek üyesi), AKP Genel Başkan Danışmanı ve eski milletvekili Akif Gülle (MTTB Samsun Başkanı), İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş (MTTB Ortaöğretim Komitesi üyesi), Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek (MTTB Eğitim Müdür Yardımcısı, Genel Yönetim Kurulu üyesi ve muhasibi), Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam (MTTB Tiyatro Müdür Yardımcısı, Tiyatro Müdürü).

\n

Bu tablo karşısında akla ister istemez bir kurt düşüyor:

\n

Geçmişte solda kurulmuş bir derneğin üyeleri, MTTB ekibi gibi parti kurup Türkiyeyi dönüştürmeye kalkışsalardı, halleri nice olurdu?

\n

\n\n\n

Savaş Suçlusu!

\n\n\n

Oslo görüşmesi gündemden düşmüyor, düşmeyecek de...

\n

Polislikten dönme gazete yazarı Emre Uslu, Osloda, Başbakanın özel korunaklı temsilcisi Hakan Fidanın altına imza attığı PKK ile mutabakat metninde Güneydoğuda görev yapan güvenlik görevlileri savaş suçlusu olarak yargılanacakifadesinin yer aldığını ileri sürdü. Ayrılıkçı şiddet örgütünün başlarından Murat Karayılan ile görüşen gazeteci Avni Özgürel de, Oslo sürecinin Başbakanın emri ve MGK kararıyla başlatıldığını, Hakan Fidanın o görüşmelere Başbakanın danışmanı olarak katıldığını, toplantı tutanaklarının görüşmeye aracılık eden İngiliz istihbaratının elinde olduğunu dile getirdi.

\n

Bir tek resmi yetkili çıkıp da bu ciddi savları yalanlamadı. Dahası konu kamuoyunda hiç tartışılmadı bile.

\n

Akil adamcılık oynayanlar, merak edip Güneydoğudaki güvenlik görevlileri savaş suçlusu mu sayılacak? diye sormuyorlar örneğin.

\n

Öte yanda Hakkâri dağları yine kan...

\n\n\n

Ağlama

\n\n\n

TSKnin anasını ağlattılar bir kere.

\n

Genelkurmay Başkanı, gözyaşı dökmüş, çok mu...

\n\n\n

Seminer

\n\n\n

Öğretmenlere, yeni çıkan dört dörtlük medrese eğitimi semineri verildi. Seminere katılan bir eğitimci anlattı:

\n

Sahnede Bakanımız var, tabii gerçeği değil, sinevizyonda. Salona on dakika alkışlarla geç girip protesto ettik. Tam iki saat konuştu, ara ara kulak kabarttığımızda hep sendikaları kötüleyip öğretmenlere gözdağı verdiğini duyduk. Ardından imza kuyruğunda rezil olduk. Yol parası, otopark ücreti derken gitti ders ücretimiz!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları