Piyanistlere Konuşma Yasağı

11 Ekim 2011 Salı
\n\n\n

Sosyal medya artık o hale geldi ki yazıp çizdiğinizi yalnızca tanıdıklar okuyor sanırken gazetelere bile haber oluyorsunuz. Bu durumda pek çok kişi, özellikle de ünlüler, politikacılar, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler bu mecrayı bir tür reklam panosu gibi kullanıyor.

\n

Artık röportaj yapmanıza, demeç vermenize gerek kalmadı. Twit yazdınız mı tamamdır. Ertesi gün gazetelere geçiyorsunuz.

\n

Fazıl Sayın en son yazdığı twitler yine kıyameti kopartmış. Gazeteciler, televizyoncular veryansın ediyor Saya...

\n

Biz bu sosyal medyaya da alışamadık.

\n

Burası insanların içinden geleni rahatça söyleyebileceği bir yer değil mi?

\n

Yok bizde öyle değil, orada da takiptesiniz.

\n

Gazeteciler işi gücü bırakmış twit takip ediyor.

\n

Aslında gazetecinin yazdığının twittera konu olması lazım, ama bizde tersi oluyor.

\n

***

\n

Fazılın özellikle arabesk müzik için söyledikleri epeydir tartışılıyor. Ama benim anlayamadığım, neden aklına esen istediğini yazabiliyor da Say yazamıyor?

\n

Efendim bir piyaniste yakışmaz, o işini yapsın,türünden garip bir eleştiri var. Piyanistin işini yapıp yapmamasına biz mi karışıyoruz? Kaldı ki işini yaptığı zaman haber oluyor mu? Örneğin yurtdışı konserlerini, başarılarını manşetlerde okuyor muyuz? Belki tek tük...

\n

Ayrıca bir sanatçının kendi alanı dışında konuşması neden yasak? Bir sanatçı ülkesinin politikası, hatta dünyanın gidişatı, hatta hayat üzerine konuşamaz mı? Kaldı ki son yazdıkları zaten kendi alanıyla yani müzikle ilgili.

\n

***

\n

Fazıl Sayın popüler kültürün ünlü isimleriyle ilgili eleştirilerine katılmayabilirsiniz. Benim fikrimi sorarsanız, popüler müzikteki yıldızların yaptıklarını zaten yalnızca müzikle açıklamak imkânsız. Onlara farklı bir yerden bakmak lazım.

\n

Evet Stravinski dünya müziğini değiştirmiş olabilir, ama The Beatles da değiştirmiştir.

\n

Bob Dylan veya Leonard Cohen de muazzam sesler sayılmaz ve eserleri de öyle çok karmaşık değildir ama kitleleri etkileyecek şeyler söylemişlerdir.

\n

Tabii Sayla tartışanlar bu türden bir tartışmaya girse mesele yok da biz her konuda konuşabiliriz, ama sen konuşamazsın. Sen yalnızca klasik müzik konuş; hatta sus, piyano çaltüründen bir karşı çıkış doğrusu fazlasıyla faşistgeldi bana.

\n

Üstelik önüne gelenin herhangi bir konuda bilse de bilmese de ağzına geleni rahatlıkla uluorta söyleyip yazabildiği ülkemizde...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Görüşmek Üzere... 10 Ocak 2013
Vergiler ve Zenginler 8 Ocak 2013
Kitap Korkusu 5 Ocak 2013

Günün Köşe Yazıları